Pujades a Àsia: el Nikkei arriba a nous màxims històrics per sobre de 41.000

Després dels rècords tornats a marcar ahir per l'S&P i el Nasdaq

Bolsamanía
Bolsamania | 09 jul, 2024 09:57
nikkei portada subidas

Els mercats d'Àsia-Pacífic han registrat alces generalitzades aquest dimarts, després que l'S&P 500 i el Nasdaq Composite tanquessin a màxims històrics durant la nit, amb el Nikkei i el Topix del Japó aconseguint nous rècords de tots els temps.

El Nikkei 225 puja un 2,36%, fins als 41.744,86 punts, aconseguint un nou màxim, mentre que el Topix també avança de forma destacada (+1,34%) i arriba igualment a nous màxims de tots els temps (2.906 punts).

El Kospi de Corea del Sud puja un 0,23%, mentre que les accions de Samsung Electronics avancen moderadament tot i que el sindicat més gran de la companyia va continuar la vaga de tres dies a la recerca de millors salaris. Hyundai, per altra banda, va aconseguir un acord salarial temptatiu amb el seu sindicat, evitant una vaga. Les accions de Hyundai cauen un 3,53%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong puja un 0,4%, mentres que el CSI 300 avança un 0,68%.

El gegant xinès de vehicles elèctrics BYD està llest per invertir 1.000 milions de dòlars a Turquia per obrir una planta amb una capacitat anual de 150.000 vehicles, segons va anunciar dilluns el ministre d'Indústria i Tecnologia de Turquia, Mehmet Fatih Kacir.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia puja un 0,83% tot i que el sentiment del consumidor del país per al juliol va caure un 1,1% en comparació amb un augment de l'1,7% al mes anterior. La confiança empresarial d'Austràlia va pujar 6 punts, fins a +4, segons el National Australia Bank.

Els inversors esperen amb interès les paraules d'avui de Jerome Powell davant el Comitè Bancari del Senat i la propera publicació de l'IPC dels Estats Units dijous. Per part seva, les dades d'inflació de la Xina de dimecres proporcionaran informació sobre l'estat de la recuperació econòmica del país.

contador