Poc moviment a Wall Street, que no perd de vista els màxims històrics

Els inversors, pendents dels resultats i les dades setmanals d'atur

César Vidal
Bolsamania | 22 abr, 2021 15:48
biden vacuna coronavirus

Wall Street es desperta amb poc moviment després de tancar dimecres amb guanys i tallar la seva petita correcció des dels màxims històrics de divendres. La tranquil·litat al mercat de deute, després d'una bona subhasta de bons nord-americans a 20 anys, va motivar els inversors a entrar al mercat i la renda variable nord-americana es va acostar de nou als seus nivells rècord.

DOW JONES
44.736,570
  • 0,99%440,06
  • Max: 44.815,67
  • Min: 44.385,49
  • Volume: -
  • MM 200 : 40.204,55
22:20 25/11/24

"La subhasta de bons a 20 anys va tenir una alta demanda, que va empènyer els rendiments nord-americans a 10 i 30 anys modestament a la baixa. Això va ser suficient per estimular les compres", explica Jeffrey Halley, analista d'Oanda. Aquest expert afegeix que "les tires dels bons són l'anell que ho governa tot i continuen exercint la invisible, però poderosa força gravitacional als mercats".

En la seva opinió, fins que els rendiments nord-americans pugin un cop més, comprar a les caigudes de les borses és la millor tàctica per generar rendibilitat a les carteres dels inversors.

Al capítol de resultats empresarials, l'operadora de telecomunicacions AT&T i l'aerolínia American Airlines presentaran els seus resultats durant la jornada; i Intel i Snap ho faran després del tancament de mercat.

Sobre l'agenda econòmica, s'han publicat les dades setmanals d'atur. En contra de les estimacions dels analistes, que parlaven d'un lleu repunt, el Departament de Treball ha notificat 547.000 peticions d'atur enfront de les 603.000 estimades pel mercat. A la setmana anterior es van situar en 586.000.

Tot i que els Estats Units encara té molt camí per recórrer, l'ocupació s'està recuperant lentament i cada vegada està més a prop dels nivells previs a la pandèmia. Els experts d'Oxford Economics esperen assolir aquests nivells a mitjan 2022.

A nivell geopolític, se celebra la cimera del clima que ha convocat Joe Biden als EUA i a la qual assistirà (de manera virtual) el president de la Xina, Xi Jinping; i el de Rússia, Vladímir Putin. Les expectatives són altes i el president nord-americà proposarà retallar a la meitat les emissions d'efecte hivernacle el 2030.

I en política monetària, el Banc Central Europeu (BCE) ha mantingut sense canvis el seu programa de compra d'actius. La presidenta de l'organisme, Christine Lagarde, ha assegurat que "els riscos a mitjà termini estan més equilibrats. L'avanç de les vacunes és esperançador, però la pandèmia, incloent-hi les noves variants de la Covid és preocupant".

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,5%, fins als 61,03 dòlars, mentre l'euro cotitza pla i es canvia als 1,2023 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa fins a l'1,56% i l'unça d'or baixa un 0,4%, fins als 1.786 dòlars. Finalment, el bitcoin baixa un 3%, fins als 53.980 dòlars.

contador