El mercat també espera amb expectació les paraules de Powell
Wall Street cotitza amb caigudes moderades aquest dimecres després dels guanys de dimarts, que van tornar a portar l'S&P 500 i el Nasdaq a acabar la sessió al nivell més alt des d'abril del 2022. Els valors tecnològics continuen sent una opció de compra per als inversors, aquesta vegada amb Nvidia com a protagonista, i ara tota l'atenció està posada sobre la decisió de tipus de la Reserva Federal (Fed) i en les paraules del president de l'organisme, Jerome Powell.
La bona dada de l'IPC, que es va situar lleugerament per sota de les estimacions del consens, ha augmentat l'optimisme entre els inversors, que veuen amb un 95% de probabilitat, segons l'eina FedWatch de CME Group, que la Fed farà una pausa al seu enduriment monetari i mantindrà les taxes a la forquilla del 5,00%-5,25%.
"Les dades d'inflació dels EUA van donar als inversors una bona raó per animar-se. La decisió de la Fed per avui es considera feta i desempolsada amb una pujada de tipus nul·la", afirma Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.
"La lectura de l'IPC va asseure les bases perquè la Fed no prengui mesures en termes d'un augment de taxes. Als operadors els agradaria que la Fed es prengués l'estiu lliure i s'assegués a la platja. Han estat augmentant els tipus d'interès de manera molt agressiva, i el fruit del seu treball es mostra clarament a les dades d'inflació, que ha caigut d'un pic de 9,1% a un nivell de 4%”, assenyala Naeem Aslam, cap d'inversions de Zaye Capital Markets.
Per als experts de Link Securities, "la Fed "està obligada" a fer una "parada al camí" per comprovar l'impacte que les seves alces de tipus estan tenint sobre l'economia del país: creixement, mercat laboral i preus".
El mercat també estarà molt atent a la roda de premsa del president del banc central nord-americà, Jerome Powell, de qui s'espera que utilitzi un to agressiu.
"El més probable és que el president de la Fed, Jerome Powell, soni prou agressiu perquè els inversors sàpiguen que la guerra encara no està guanyada, perquè la inflació subjacent es manté molt per sobre de l'objectiu del 2% de la Fed i perquè el mercat laboral continua sent massa fort", comenta Ozkardeskaya.
BON COMPORTAMENT DEL DOW JONES
El Dow Jones està registrant un bon comportament a les últimes setmanes que li ha permès acostar-se a nivells clau de resistència. L'índex ha pujat un 4% aquest juny i ha confirmat un gir en la mitjana de 200 sessions.
"Aquest mateix dimarts hem vist com aconseguia superar la resistència del curt termini que presenta als 34.257 punts, màxims del començament d'abril", comenta César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.
"Per a les properes jornades és probable que puguem veure un atac a la resistència clau dels 34.712 punts. La superació d'aquests preus seria un bon senyal que ens faria pensar en una confirmació d'un retrocés temporal a la mitjana de 200 sessions", afegeix Nuez.
ECONOMIA, EMPRESES I ALTRES MERCATS
A l'agenda econòmica d'aquest dimecres destaca la publicació de l'índex de preus de producció del maig, que ha baixat més del que s'esperava, del 2,3% a l'1,1%. Per als preus subjacents, el descens ha estat de tres dècimes, fins al 2,8%.
Al pla empresarial, la compra de valors tecnològics té com a protagonista Nvidia, que al tancament de dimarts tornava a assolir el bilió de dòlars de capitalització després de pujar un 3,9% a la sessió gràcies a l'impuls de la intel·ligència artificial (IA).
L'empresa s'ha convertit en la setena companyia a assolir aquesta fita, que fins ara només tenien Apple, Amazon, Alphabet, Tesla, Meta i Microsoft.
En altres mercats, el petroli West Texas avança un 1,05% (70,15 dòlars) i el Brent puja un 1,17% (75,18 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,11% (1,0803 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,26% (1.963 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,808% i el bitcoin es revalora un 0,11% (25.916 dòlares).