On invertir en borsa a llarg termini per amagar-se de l''ogre' de la inflació

Seguint l'opinió experta de Bert Flossbach, cofundador de Flossbach von Storch

Sergio García
Bolsamania | 05 nov, 2021 12:49 - Actualitzat: 12:49
inflación reloj portada

La inflació està sent un d'aquests 'cocos' que amenacen els mercats durant els últims mesos. Davant d'aquest ogre, Bert Flossbach, cofundador de Flossbach von Storch, suggereix diversos títols en què invertir per protegir-se i pensar a llarg termini.

En primer lloc, Flossbach enumera diversos requisits que han de reunir qualsevol acció que es preï per erigir-se com a cavaller de lluent armadura davant el drac inflacionari. Són les següents:

-El poder per marcar els preus de cara al consumidor

-La capacitat negociadora respecte als seus proveïdors

-Eficiència i control de costos

-Flexibilitat en producció i vendes

-Salaris competitius per a treballadors altament motivats i qualificats

Ara, ens toca buscar el Sant Grial a la borsa. Flossbach posa com a dos exemples clars d'empreses que compleixen aquests criteris: BMW i Daimler. Les dues automobilístiques alemanyes "estan posicionades per assolir un benefici rècord aquest any malgrat la crisi de la cadena de subministrament i la pujada del preu de les matèries primeres".

Seguim amb un altre: BASF. "Com un dels grans jugadors de la seva indústria, aquesta empresa es beneficia d'una xarxa de localitzacions a escala global", assevera aquest expert. Això li permet gaudir d'especial protecció davant de potencials problemes amb els seus proveïdors a nivell logístic, entre d'altres.

Canviem de sector. Al de béns de consum, Flossbach identifica dos valors especialment interessants: Procter & Gamble i Nestlé. Tots dos han sabut trampejar la crisi amb molt d'art, i la seva envergadura els segueix concedint l'avantatge a l'hora de negociar amb els proveïdors.

LES TECNOLÒGIQUES, ALTERNATIVA NATURAL

No oblidem les tecnològiques que, per la seva naturalesa, pateixen menys davant la inflació. La pujada de la llum i unes despeses més grans en personal són dels pocs mals de cap que poden afrontar aquestes companyies, entre les quals l'expert destaca Amazon, Microsoft i Alphabet, matriu de Google.

A l'altra banda del Pacífic, fem també una ullada a Tencent i Alibaba. Totes dues han patit la pressió d'estar sota el jou de la Xina, i s'han hagut de guanyar la confiança de Xi Jinping, “tal com descompten ara les seves valoracions”. Tot i això, totes dues s'ho poden permetre, "atès els seus alts nivells de rendibilitat i de fluxos de caixa lliure".

En aquesta indústria ens aturem abans de donar per finalitzat el viatge. Flossbach recorda que, entre els seus atributs, "aquestes companyies contribueixen a la productivitat de les economies, ajudant-les a assolir els desafiaments demogràfics i de descarbonització alhora que ofereixen als seus accionistes perspectives de creixement".

contador