Nasdaq millora la seva oferta per la Borsa d'Oslo i iguala els 695 milions d'Euronext

Nasdaq opera les borses de Copenhaguen, Estocolm, Hèlsinki, Reykjavik, Riga, Tallin i Vilnius

Bolsamanía
Europa Press | 04 mar, 2019 17:43
cbnasdaq short1

El gestor borsari nord-americà Nasdaq ha revisat un 4% a l'alça la seva oferta pública d'adquisició (OPA) sobre Oslo Bors, l'operador de la principal borsa noruega, per igualar els 6.795 milions de corones noruegues (695 milions d'euros) de l'última proposta presentada per Euronext per fer-se amb la companyia escandinava.

Nasdaq ha incrementat la seva oferta fins a les 158 corones noruegues en efectiu des de les 152 corones de la seva anterior proposta, mentre que ha rebaixat el llindar mínim d'acceptació necessari a "almenys dos terços de les accions", enfront de l'anterior 90%.

En aquest sentit, l'operador nord-americà ha indicat que la seva proposta compta amb el suport de més d'un terç de les accions de la Borsa d'Oslo i ha afegit que aquests accionistes han reiterat el seu compromís de no acceptar l'oferta llançada per Euronext.

"Seguim confiant que la nostra OPA és una solució superior per als accionistes, emissors, inversors i empleats d'Oslo Bors", ha declarat Adena Friedman, presidenta i consellera delegada de Nasdaq.

Mitjançant l'adquisició del gestor borsari escandinau OMX el 2007, Nasdaq opera, a més del mercat electrònic nord-americà, les borses de Copenhaguen, Estocolm, Hèlsinki, Reykjavik, Riga, Tallin i Vilnius.

Euronext, propietari de les borses de París, Amsterdam, Brussel·les, Lisboa i Dublín, va millorar l’11 de febrer passat la seva oferta per Oslo Bors fins a les 158 corones en efectiu des de les 145 corones que oferia anteriorment, preu que representa una prima del 44% respecte al preu marcat al tancament de la sessió del passat 17 de desembre, última data abans que comuniqués el seu interès a alguns accionistes de l'operador escandinau.

El gestor paneuropeu es va assegurar el suport del 50,5% del capital de la Borsa d'Oslo un cop que havia comunicat la seva oferta inicial.

contador