Musk haurà de testificar a la investigació de la SEC sobre la seva compra de Twitter

La Comissió de Borsa i Valors i el multimilionari han de fixar ara una data

Bolsamanía
Bolsamania | 12 feb, 2024 10:24
photo d illustration d elon musk et du logo de twitter

Un jutge ha ordenat a Elon Musk testificar en la investigació que duu a terme la Comissió de Borsa i Valors dels EUA (SEC, per les sigles en anglès) sobre la compra de la xarxa social Twitter, ara X, el 2022.

La SEC investiga si Musk va cometre frau de valors quan va començar a comprar accions de Twitter i a acumular-hi una participació significativa abans de dur a terme la compra, que es va segellar l'octubre del 2022 en un acord valorat en 44.000 milions de dòlars.

Aquest dissabte, 10 de febrer, la jutgessa federal Laurel Beeler va dictaminar que el multimilionari haurà de respondre a les qüestions de la SEC. Segons va dir, encara que Musk i el seu equip legal havien argumentat que la citació de la Comissió de Borsa i Valors equivalia a assetjament, creu que el regulador financer federal està “dins de la seva autoritat”.

Alhora, creu que la citació és "definitiva i cerca informació rellevant" per a la investigació.

Ara, després de la decisió del tribunal, el regulador financer i Musk tenen una setmana per fixar la data i el lloc per testimoniar-los.

ANADES I VINGUDES DE MUSK AMB LA SEC

La veritat és que Musk ha tractat repetides vegades de desafiar l'autoritat de les agències reguladores federals, i les seves anades i vingudes amb la SEC han copat titulars. Per mostrar, un botó.

El també propietari de Tesla i SpaceX havia demanat a la Cort Suprema dels EUA que desfés un acord al qual ell i Tesla havien arribat anteriorment amb la SEC. Aquest acord, recorda CNBC, exigia que Musk tingués un "cuidador de Twitter" que aprovara les seves piulades sobre el seu negoci de vehicles elèctrics abans de publicar-los.

Els advocats de Musk van argumentar que l'acord imposava una condició inconstitucional a Musk i equival a una violació del dret a la llibertat d'expressió.

Un altre exemple està relacionat amb SpaceX, que va demanar a la Junta Nacional de Relacions Laborals (NLRB, per les sigles en anglès) després que l'agència federal presentés una denúncia contra l'empresa al·legant que el fabricant de coets va acomiadar il·legalment treballadors que en van signar una carta oberta criticant Musk.

La carta deia, entre altres coses, que "el comportament de Musk a l'esfera pública és una font freqüent de distracció i vergonya per a nosaltres".

Cal recordar que SpaceX va presentar la seva demanda contra l'NLRB al Tribunal de Districte dels Estats Units per al Districte Sud de Texas a Brownsville. Els advocats de SpaceX van argumentar que l'estructura mateixa de la junta laboral federal viola la Constitució dels Estats Units.

contador