El mercat analitza si l'escalada de tensió pot convertir-se en quelcom més seriós
Els futurs de Wall Street anticipen una obertura a la baixa del 0,3% per als índexs novaiorquesos, mentre els inversors segueixen analitzant si l'augment de tensió dialèctica entre Estats Units i Corea del Nord pot convertir-se en una mica més de debò de l'habitual o si per contra no passarà a un altre nivell més preocupant.
La borsa estatunidenca va tancar aquest dimecres per segona jornada consecutiva amb pèrdues moderades, mentre el secretari d'Estat dels EUA, Rex Tillerson, intenta rebaixar la tensió creada per Donald Trump i les seves amenaces al règim nord-coreà, que al seu torn van ser respostes per Pyongyang, que va amenaçar d'atacar l'illa de Guam.
Mentre el mercat intenta estimar quin pot ser el rumb que prenen aquestes tensions entre Corea del Nord i EUA, els analistes de Link Securities també recorden que "el recent bon comportament de les borses, i especialment de les nord-americanes, les feia més vulnerables a una presa de beneficis".
Aquests experts afegeixen que "si no s'intensifica la tensió amb Corea del Nord, no esperem que els descensos vagin a més, quedant-se en una presa de beneficis després del bon comportament dels mercats". En qualsevol cas, afegeixen que "mentre la situació segueixi latent, no esperem que les Borses occidentals puguin seguir escalant posicions".
Des d'Oxford Economics, comenten que "probablement estem davant un nou 'statu quo' en les relacions entre Corea del Nord i EUA", però afegeixen que "un conflicte militar segueix sent molt improbable, ja que totes les parts tenen coses a perdre".
En l'escena empresarial, Facebook és notícia perquè la xarxa social ha llançat 'Watch', una nova funció en la seva app que oferirà nous continguts de vídeo als usuaris. El CEO de l'empresa, Mark Zuckerberg, ha explicat que és "una pestanya de seguiment en Facebook, un lloc on pots descobrir el que els teus amics estan veient i els programes favorits que segueixen".
En l'àmbit econòmic, falten per publicar-se les dades setmanals d'atur. El consens anticipa que les peticions inicials de desocupació es mantindran en 240.000 i que les peticions contínues baixaran lleugerament fins a 1,96 milions. Aquest divendres, es publicarà l'IPC de juliol a EUA. S'espera una pujada mensual dels preus del 0,2%, fins a l'1,8% interanual. Excloent-hi l'energia i els aliments, la inflació pujarà una dècima, també fins a l'1,8% interanual.
A escala monetària, Charles Evans, president de la Reserva Federal de Chicago i membre del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les seves sigles en anglès) de la Fed, va comentar aquest dimecres que és "molt raonable començar a retallar el balanç de la Fed a partir de setembre".
Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas puja un 0,7%, fins a 49,90 dòlars, mentre el cru Brent avança un 1%, fins a 53,25 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or puja un 0,4%, fins a 1.285 dòlars, prop de màxims dels dos últims mesos.
Al mercat de divises, l'euro cau un 0,4%, fins a 1,1712 dòlars, després de marcar màxims de 30 mesos per sobre d'1,19 dòlars la setmana passada. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja lleugerament fins al 2,24%.