Després de pujar més de l'1% aquest dilluns i marcar un nou màxim als 2.488 punts
Compres moderades en Wall Street, que segueix beneficiant-se de la menor tensió geopolítica entre els Estats Units i Corea del Nord. El fet que l'huracà Irma hagi causat menys danys dels esperats també és un factor positiu per als inversors.
La borsa de Nova York va tancar aquest dilluns amb guanys destacats superiors a l'1%, que van permetre al S&P 500 a marcar un nou màxim històric als 2.488 punts. El selectiu nord-americà puja ja un 11% des del començament de l’any i frega el nivell psicològic dels 2.500 punts després de marcar aquest dimarts un nou rècord als 2.492 punts
José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, destaca la fortalesa de la borsa americana i afegeix que "segueix molt molt forta, per més que de tant en tant vinguin els endevins de torn pregonant la fi del món". En la seva opinió, si Apple compleix les expectatives amb el nou iPhone, podria atacar el seu màxim històric de 164,94 dòlars i impulsar el Nasdaq 100 cap a nous rècords.
En matèria econòmica, Richard Turnill, director d'Estratègia de BlackRock, afirma que "per ara, Washington ha evitat una crisi sobre el sostre del deute, però ha establert les bases perquè es produeixi un possible 'precipici fiscal' a finals d'any. Creiem que, d'ara endavant, la incertesa política augmentarà".
Turnill afegeix que "el Congrés nord-americà haurà de tornar a abordar el límit d'endeutament federal i el finançament del Govern", cosa que "podria retardar i reduir el marge per aplicar reformes fiscals". D'altra banda, aquest expert assenyala que "els diferents contextos d'inflació als Estats Units i la zona de l'euro augmenten les possibilitats que hi hagi més divergència en matèria monetària del que els mercats esperen".
A més, la reunió de la Reserva Federal (Fed) està prevista per la setmana que ve. Serà el 20 de setembre quan el banc central dels EUA publiqui el seu comunicat sobre política monetària, en el qual podria detallar el seu pla per reduir la mida del seu balanç i també pot incloure-hi alguna referència a l'impacte dels huracans sobre l'economia.
Pel que fa a aquesta setmana, dijous es publicaran les dades d'inflació d'agost. A més, divendres es donaran a conèixer les vendes al detall del mateix mes i la primera lectura de l'índex de sentiment dels consumidors, "dades importants en estar directament lligades amb el consum privat, principal component del PIB nord-americà", expliquen els analistes de Link Securities.
Al mercat de divises, l'euro puja un 0,1%, fins a 1,1960 dòlars. Al mercat de matèries primeres, l'unça d'or descompta la menor tensió geopolítica i cau un 0,4% des de màxims anuals, fins a 1.330 dòlars. Per la seva banda, el petroli West Texas cau un 0,5%, fins a 48 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo del Tresor a 10 anys puja fins al 2,15%.