L'unça del metall preciós ha marcat 8 rècords consecutius
Imparable. Així es pot qualificar el ral·li alcista de l'or, que ha portat l'unça del metall preciós a marcar 8 màxims històrics consecutius a les últimes 8 jornades de trading. Aquest dimarts avança a prop de l'1% i ja frega els 2.400 dòlars (+0,7%; $2.368).
Bas Kooijma, CEO i gestor a DHF Capital, afirma que "els preus de l'or estan augmentant a nivells sense precedents, recolzats per les compres dels bancs centrals, així com per les preocupacions geopolítiques i les expectatives sobre la política monetària".
Aquest expert afegeix que "l'impuls alcista es veu sostingut per les expectatives de múltiples retallades de les taxes d'interès per part de la Reserva Federal aquest any, encara que l'optimisme sobre aquest assumpte s'ha vist atenuat per les dades recents sobre inflació i nòmines no agrícoles dels Estats Units".
"De cara al futur", explica Bas Kooijma, "els participants del mercat esperen la publicació de les xifres clau d'inflació dels Estats Units i les actes de la reunió del FOMC de dimecres per avaluar la probabilitat, el moment i l'amplitud de les reduccions de les taxes d'interès per part de la Reserva Federal". Segons la seva opinió, "les dades podrien introduir volatilitat al mercat de metalls preciosos".
D'altra banda, afirma que "les compres dels bancs centrals, especialment per part de la Xina, segueixen sent un important factor de suport a l'or, i altres institucions de mercats emergents, com el Banc Central de l'Índia, també estan augmentant les reserves del metall groc".
"Tot i assolir nivells màxims", conclou Bas Kooijma, "els preus de l'or segueixen recolzats per una demanda sòlida, com ho demostra l'augment de les posicions llargues netes".
"No obstant", afegeix, "després de la forta pujada, l'or podria quedar exposat a correccions de preus a curt termini, en particular si les dades nord-americanes de dimecres son millors del que s'esperava".