Tercera sessió consecutiva en vermell per a l'IBEX (-0,32%), que s'acosta als 9.360 punts

El selectiu continua debatent-se entre els 9.360 i els 9.650

Nieves Amigo / Javier Melguizo
Bolsamania | 09 abr, 2019 10:03 - Actualitzat: 18:16
ep economiabolsa- ibex 35 sube82 enprimer trimestre2019afianz
ÓSCAR DEL POZO/EUROPA PRESS - Archivo

IBEX 35

11.473,900

14:00 24/12/24
0,33%
38,20

L'IBEX començava la sessió amb pujades de fins a l'1%, però s'ha capgirat després de conèixer les rebaixes de la previsió de creixement per a 2019 per part del Fons Monetari Internacional (FMI). Al final, el selectiu espanyol ha tancat amb un retrocés del 0,32% i encadena tres sessions consecutives en vermell que el porten a acostar-se al suport dels 9.360 punts (9.407). Els experts de Bolsamanía indiquen el risc que l'índex corregeixi a curt fins el buit alcista deixat el dimecres passat, als 9.360 punts.

Les noves previsions apunten que l'economia espanyola creixerà aquest any un 2,1%, en revisar una dècima a la baixa el seu pronòstic del passat mes de gener, tot i que la institució internacional ha confirmat la seva expectativa que el PIB espanyol creixerà un 1,9% el 2020. Les correccions de la resta d'economies europees han estat una mica més agressives, cosa que ha provocat que la resta de principals borses europees hagin tancat amb pèrdues més que el parquet de Madrid.

A l'àmbit empresarial, la companyia més alcista d'aquesta sessió ha estat Cellnex (+2,86%), que ha rebut una millora de recomanació per part de Bank of America. Per la seva banda, Ence ha estat el valor més castigat en cedir un 2,29%.

Al Mercat Continu, Neinor Homes s'ha desplomat un 16,73% després de l'advertència de beneficis que va llançar al tancament de la jornada d'ahir. La companyia ha reduït el seu objectiu d'EBITDA per a aquest any i el pròxim ni més ni menys que un 50% per un menor ritme de lliurament d'habitatges.

Fora de l'àmbit nacional, és notícia l'anunci de Société Générale, que ha comunicat que retallarà 1.600 llocs de treball. L'entitat va anunciar una advertència de beneficis el gener. Tot i així, els títols de la companyia han sumat un lleu 0,09%.

NEGOCIACIONS COMERCIALS

Com a teló de fons aquest dimarts tenim les últimes notícies sobre els Estats Units i la Xina. Sembla que Donald Trump no està del tot satisfet amb com avancen les negociacions. "Estem avançant en una sèrie de coses i hi ha algunes en les quals encara no estem satisfets", ha manifestat Clete Willems, membre del Consell de Seguretat Nacional i important assessor en matèria comercial de la Casa Blanca durant un esdeveniment a la Cambra de Comerç dels Estats Units.

A aquestes 'males' notícies se suma la cautela per tot el que pugui passar demà, dia qualificat per alguns com 'superdimecres' i durant el qual s'ajunten la reunió del Banc Central Europeu (amb possibles detalls sucosos sobre les mesures del BCE per als bancs) i la cimera europea (en la qual la UE ha de manifestar la seva postura sobre el Brexit i la pròrroga a aquest).

A tot això se suma que Donald Trump ha proposat aranzels sobre la Unió Europea, cosa que revifa els temors de guerra comercial entre els EUA i el Vell Continent. Amb tot això, Wall Street cotitza amb caigudes d'entre el 0,3% i el 0,7% al tancament del mercat espanyol.

ANÀLISI TÈCNICA

"La sessió d'aquest dimarts ha estat una mica més volàtil del que és habitual, però "de manual". I això ho diem perquè tot i arribar a pujar al voltant del 0,8% els preus s'han girat a la baixa marcant un mínim durant la sessió als 9.388 punts. Quan sabem que el suport està en el buit alcista de dimecres de la setmana passada (els 9.363 punts per a ser exactes). Cosa que vol dir que podem donar per emplenat aquest buit, però no tancat (o anul·lat)", ha apuntat José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Mentre no es tanqui entenem que es donen les condicions per seguir escalant posicions, amb un primer objectiu en la resistència dels 9.555 punts i per sobre la part superior del canal alcista dels últims mesos. L'única cosa que d'alguna manera em té preocupat en termes de curt termini és el fet que, de nou, tenim l'oscil·lat estocàstic intentant creuar-a la baixa des d'importants nivells de sobrecompra", afegeix.

"Durant els últims mesos, cada vegada que això ha succeït, els preus s'han pres un respir. Tot i que ja sabeu que per corregir no cal caure amb força, només cal desplegar un ampli lateral per ajustar/drenar les pujades prèvies. Ara com ara i pel que fa als grans motors de l'IBEX, ni Santander ha pogut amb la resistència que presenta en el buit baixista dels 4,43 euros ni Inditex amb la resistència clau dels 27,07 euros", conclou l'analista.

contador