L'Ibex recupera els 10.500 punts malgrat la pressió de Telefónica, Santander i Repsol

El selectiu espanyol recupera el signe positiu després d'una mala arrencada de jornada

  • Tècniques Reunides torna a encapçalar les pèrdues de l'Ibex, en deixar-se gairebé un 0,7%.
  • La banca i Telefónica cotitzen amb reculades properes al 1%
Alberto Sanz / Óscar Giménez
Bolsamania | 03 ago, 2017 16:23
ep bolsamadrid ibex 35 parque
EUROPA PRESS

Ara com ara, l'Ibex 35 segueix incapaç de prendre una tendència ferma. Cap amunt o cap avall. El mes de juliol va pujar amb prou feines un 0,5% i, ara com ara, va pel mateix camí a l'agost. El de suaus moviments en adreces oposades para, finalment, quedar-se entre els 10.370 punts i els 10.700 punts. Aquest dijous el selectiu espanyol cotitza pla i es manté prop dels 10.500 punts.

IBEX 35
11.531,600
  • 0,50%57,70
  • Max: 11.531,60
  • Min: 11.421,90
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.303,91
17:37 27/12/24
EUR/USD
1,043
  • --
  • Max: 1,04
  • Min: 1,04
  • Volume: -
  • MM 200 : -
23:00 27/12/24

Técnicas Reunidas torna a encapçalar les pèrdues de l'Ibex, en deixar-se gairebé un 0,7%. Santander, Repsol i Telefónica també cotitzen en vermell aquest dijous amb caigudes del 0,2%. En el costat positiu, únicament destaca Grifols amb alces properes a l'1%, mentre que diversos valors cotitzen pràcticament plans. Siemens Gamesa contínua amb la seva recuperació i puja un 1,3%, després d'un mal inici de jornada.

Millors notícies arriben en la resta de borses del Vell Continent. A mitja jornada, FTSE i el CAC es revaloren més d'un 0,5%. Precisament a Anglaterra, el Banc Central ha comunicat que manté els tipus en el 0,25% i el seu programa de compres sense canvis. Per la seva banda, a Alemanya, el DAX es mou en línia amb el selectiu espanyol i sofreix lleugeres pèrdues d'entorn del 0,1%.

Aquest signe mixt no va a joc amb el ral·li de Wall Street. El Dow Jones va marcar ahir un nou rècord en els 22.016 punts gràcies a l'impuls d'Apple, que es va disparar un 4,73% fins als 157,14 euros. I a més, aquesta divergència es va produint mentre creix la inestabilitat política de la Casa Blanca amb Donald Trump i desapareixen les turbulències polítiques a Europa, a més que les dades macro recents estan sent més sòlids en les principals economies europees.

No obstant això, totes aquestes variables s'estan reflectint en l'euro/dòlar juntament amb les expectatives del canvi de direcció del Banc Central Europeu (BCE) i l'advertiment sobre la feblesa de la inflació per part de la Reserva Federal (Fed) en la seva última reunió. La moneda de l'Eurozona va escalar aquest dimecres per sobre dels 1,19 'bitllets verds' per cada euro, màxims des de gener de 2015, després que les dades de creació d'ocupació en el sector privat nord-americà que estima la consultora ADP decebessin al mercat. Després, això sí, l'encreuament ha corregit fins al nivell d'1,185.


L'euro segueix llastrant a l'Eurozona, sobretot als índexs 'core' i als sectors amb major exposició fora de l'àrea monetària

"L'euro segueix llastrant a l'Eurozona, sobretot als índexs 'core' i als sectors amb major exposició fora de l'euro", expliquen els analistes de Banc Sabadell. L'enfortiment de la moneda suposa un hándicap per a la indústria exportadora, i majors facilitats per a les multinacionals nord-americanes, factors que contribueixen a explicar el comportament divergent de la renda variable durant les últimes setmanes a un costat i a l'altre de l'Atlàntic.

Sense sortir del mercat de divises, els inversors estaran pendents de la reunió del Banc d'Anglaterra, clau per a l'evolució de la lliura. També hi haurà una bateria de dades macro amb els PMI europeus i nord-americans, i les peticions inicials de desocupació als Estats Units.

A Espanya, Abertis torna a ser protagonista. L'empresa italiana Atlantia va donar ahir llum verda a l'ampliació de capital de fins a 3.794 milions d'euros amb l'objectiu de finançar part de l'oferta pública d'adquisició (OPA) sobre la concessionària espanyola. A més, va assegurar estar preparada per a una eventual 'contraoferta' d'ACS. Abertis cotitza amb lleus caigudes, mentre que la constructora perd entorn del mig punt percentual.

Al mercat de matèries primeres, el petroli es mou amb caigudes del 0,5%, encara que el Brent defensa els 52 dòlars. En les borses asiàtiques domina el vermell, encara que amb pèrdues moderades que van des del 0,2% del Hang Seng d'Hong Kong al 0,3% del Nikkei japonès. El Kospi coreà se surt d'aquesta dinàmica en retrocedir un 1,8%.

contador