L'IBEX rebota un 0,64% i trenca la seva mala ratxa de cinc sessions en negatiu

Ence i Viscofan han estat els valors més destacats del selectiu espanyol

Nieves Amigo / Javier Melguizo
Bolsamania | 16 gen, 2020 10:07 - Actualitzat: 18:16
bolsamadrid valores ibex portada

IBEX 35

11.493,900

11:13 19/11/24
-1,55%
-180,90

Després de cinc sessions consecutives de caigudes, l'IBEX ha rebotat un 0,64% aquest dijous i s'ha situat als 9.572 punts. Dins el selectiu espanyol ha destacat la pujada d'Ence (5,85%) després d'anunciar que ha tancat la venda d'1,1 milions de tones de cel·lulosa. Viscofan també ha pujat amb força, amb un repunt del 4,39%.

A la banda negativa han cridat l'atenció les retallades en Grifols (-2,18%), que ha estat la companyia més castigada malgrat que Credit Suisse ha millorat el seu preu. No obstant això, es manté en línia amb el preu actual de cotització. A més, la companyia mostra certs dubtes sobre la investigació sobre l'Alzheimer.

Dins de l'àmbit empresarial, Deoleo ha tornat a viure una jornada d'alta volatilitat. Després de caure més d'un 60% durant els últims tres dies, les accions d'aquesta rampoina han rebotat amb força durant gran part de la sessió, tot i que finalment han tancat amb una caiguda del 2,78%.

ACORD COMERCIAL

L'acord de 'fase u' entre els Estats Units i la Xina ja és història. S'ha signat i ara tothom pensa en les negociacions -més complicadas- de la 'fase dos'. Els aranzels, això sí, segueixen intactes i, per si fos poc, Donald Trump ha tornat a amenaçar Europa en les últimes hores amb aranzels a les importacions de vehicles si no li dona suport contra l'Iran. Trump reclama que el Regne Unit, França i Alemanya acusin formalment a l'Iran de trencar l'acord nuclear de 2015, segons ha informat el The Washington Post citant funcionaris europeus.

Amb tot, "la cautela preval", tal com assenyala Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres. "Entre els aspectes negatius de l'acord de 'fase u' destaca que els aranzels segueixen vigents per a béns xinesos per valor de 360.000 milions de dòlars, i és probable que hi romanguin almenys durant altres 12 mesos", precisa.

Wall Street va recollir aquest dimecres la signatura de l'acord amb nous màxims històrics per Dow Jones i S&P mentre que a Àsia la jornada ha acabat amb signe mixt. Cal assenyalar que tot això ha estat amanit pels resultats empresarials a l'altre costat de l'Atlàntic que segueixen mostrant que els guanys estan sent difícils de sostenir. Aquest dijous s'han conegut els de Morgan Stanley.

Al capítol de dades macro, avui s'ha publicat l'IPC d'Alemanya de desembre (0,5% mensual enfront del 0,5% esperat i anterior). A més, s'han conegut les actes de l'última reunió de tipus de BCE. L'organisme parla d'una dinàmica de creixement feble, però estable. Als EUA, atents a les vendes al detall. Així mateix, a última hora de la tarda parlarà Lagarde.

ANÀLISI TÈCNICA

"Com se sol dir en l'argot tècnic l'BEX" ho ha clavat". I ens referim al fet que aquest ha trobat sòl en el buit alcista dels 9.468 punts (sessió de l'última quàdruple hora bruixa de 2019) i just els mínims de aquest dimarts, des d'on està rebotant, es van marcar als 9.466 punts", apunta José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'.

"És a dir, el buit s'ha omplert, però no tancat. I això és bo. Això és un senyal de fortalesa tot i el moviment lateral de l'últim mes. La sobrevenda diària és molt forta i això hauria, si més no, propiciar un rebot de certa magnitud. De fet, es pot dir que de nou tenim el camí lliure per intentar-ho amb la resistència dels 9.700 punts", conclou l'expert.

contador