L'Ibex lluita per mantenir els 9.300

El banc central britànic decidirà aquest dijous si realitza canvis en la seva política monetària

  • Deutsche Bank no ha aconseguit complir amb les expectatives dels analistes
  • Caixabank ha guanyat en l'últim exercici un 28,6% més que en 2015
Marco Collado
Bolsamania | 02 feb, 2017 12:41 - Actualitzat: 12:41
bolsa_de_madrid_ibex_35_parque

Les borses europees es preparen per reaccionar a la decisió de la Reserva Federal d'Estats Units (Fed), que el dimecres va decidir mantenir els tipus d'interès estables en el rang del 0,5-0,75%. L'Ibex va aconseguir tancar en positiu l'última sessió, encara que aquest dijous cotitza plànol a la zona dels 9.300 punts.

IBEX 35
11.579,500
  • -0,33%-38,40
  • Max: 11.605,00
  • Min: 11.486,10
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.143,04
17:37 27/11/24

En una setmana carregada de resultats empresarials, els bancs centrals també estan tenint protagonisme. Després de la decisió del Banc de Japó de mantenir els tipus d'interès en el -0,1%, als Estats Units no va haver-hi sorpreses. La Fed va seguir el pla establert i no sucumbeix a la pressió d'unes expectatives d'inflació més altes.

A Regne Unit, el Banc d'Anglaterra es prepara publicar les seves decisions sobre política monetària a les 13:00h de Madrid, en la qual s'espera que tot quedi com està. Des que el banc central britànic va decidir rebaixar els tipus d'interès del 0,5% al 0,25% a l'agost, no hi ha hagut canvis substancials en la seva política monetària i els mercats esperen que, de moment, això segueixi així.

El Parlament de Regne Unit va donar el dimecres "via lliure" al Brexit en la primera votació per invocar l'Article 50 del Tractat de Lisboa. El Partit Nacional Escocès i el lideratge liberal-demòcrata es van oposar al projecte de llei, mentre que diversos diputats laboristes i l'excanceller Ken Clarke es van rebel·lar.

DIA DE BANCS

Pel que fa als resultats empresarials d'Espanya, aquest matí ha presentat resultats Caixabank. El banc català ha guanyat en l'últim exercici un 28,6% més que en 2015 i aconsegueix la xifra dels 1.047 milions d'euros de benefici net.

Deutsche Bank no ha aconseguit complir amb les expectatives dels analistes i ingressa menys de l'esperat en l'últim trimestre del 2016. A més, els resultats anuals s'han vist impactats per les sancions de la justícia nord-americana i l'entitat presenta unes pèrdues netes de 1.400 milions d'euros.

ING ha anunciat aquest dijous un augment del seu benefici en el quart trimestre gràcies a l'obtenció de majors ingressos i a la dotació de menors provisions per insolvències. El banc més gran holandès va dir que el seu benefici subjacent, que exclou els costos de reestructuració i desinversions, es va elevar un 69%, fins als 1.380 milions d'euros.

En el pla macroeconòmic, aquest dijous hi ha hagut dades sobre variació del nombre d'aturats a Espanya. El nombre d'aturats registrats en les oficines dels serveis públics d'ocupació (antic Inem) va pujar al gener en 57.257 aturats respecte al mes anterior (+1,5%), el seu segon menor repunt en un mes de gener des del 2004, segons ha informat aquest dijous el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

A Regne Unit, serà important la publicació de l'últim PMI de la construcció corresponent a Gener, que donarà una millor visió de com evoluciona el sector immobiliari. Els britànics també publicaran l'informe sobre inflació alhora que donen a conèixer les seves decisions de política monetària. Als Estats Units es presentaran algunes dades sobre productivitat agrícola i laboral i les noves peticions de subsidi per desocupació.

contador