Tres mesos després del Brexit les borses cotitzen en zones properes als nivells previs
L'IBEX-35 cotitza amb caigudes per sobre de l'1% i perd els 8.900 punts, en una jornada en què s'estan presentant les dades manufactureres i de serveis de França, Alemanya, Zona Euro i els Estats Units, quan es compleixen tres mesos del referèndum pel qual el Regne Unit va decidir que deixava de pertànyer a la Unió Europea (UE).
A Espanya, CaixaBank ha aconseguit 1.322 milions d'euros amb la venda d'un 9,9% del seu capital que tenia en autocartera. Aquesta operació reforça la seva solvència amb vista a tancar la compra del banc portuguès BPI. Les accions del banc català van ser les que més van caure del selectiu espanyol (-3,14%) dijous i aquest divendres es deixen més d'un 3% en els compassos inicials.
La banca segueix sent el sector que més dubtes desperta dins el panorama europeu. Els títols de CaixaBank, Banc Sabadell i Banco Popular es deixen al voltant del 3,5% aquesta jornada, mentre que Banco Santander, Bankinter i Bankia cauen al voltant del 2,8% i BBVA per sobre de l'1,5%.
La banca segueix sent el sector que més dubtes desperta dins del panorama europeu
En zona verda només se situen tres companyies. ACS i ArcelorMittal que pugen una mica més del mig punt percentual i Repsol, la pujada és més lleugera, al voltant del 0,2%.
ÍNDEXS EUROPEUS
Els índexs europeus es mantenen en línia amb l'espanyol i se situen a la zona vermella. El PSI 20 cau al voltant de l'1%, mentre que el Dax 30 perd al voltant del mig punt percentual, i les borses de Londres i París ho fan al voltant del 0,25%.
Aquest dijous sortia la notícia que el banc italià Banca Monte dei Paschi di Siena (Monte Paschi) està molt a prop de sol·licitar el seu rescat al Govern de Matteo Renzi, a causa dels problemes que està trobant en el mercat per cobrir la seva ampliació de capital de 5.000 milions d'euros, anunciada després de suspendre els tests d'estrès de l'Autoritat Bancària Europea (EBA, per les sigles en anglès).
DADES MACROECONÒMIQUES
L'activitat econòmica de la Zona Euro ha augmentat al setembre al seu ritme més lent des de gener de 2015
Aquest divendres estarà carregat de dades macro.
De moment, França, Alemanya i la Zona Euro han presentat els seus PIB manufacturers i de serveis. Així, França s'ha situat per sobre del que s'esperava, Alemanya ha presentat unes dades de PMI de serveis i compost per sota del que s'esperava, i de PMI manufacturer per sobre.
L'activitat econòmica de la Zona Euro ha augmentat al setembre al seu ritme més lent des de gener de 2015, observant-se una nova atenuació del ritme d'expansió econòmica de l'àrea monetària. Encara falten per conèixer les dades d'Espanya i els EUA.
A més, aquesta tarda parlaran tres membres del Comitè de Mercat Obert de la Fed (FOMC), entre els quals Loretta J. Mester, presidenta de la Fed de Cleveland i membre amb dret a vot.