L'Ibex intenta seguir pujant mentre la resta d'Europa cedeix

El selectiu espanyol no va aconseguir tancar el divendres per sobre d'aquest nivell

  • Al llarg d'aquestes cinc sessions publiquen els seus comptes des de Santander fins a BBVA, passant per Telefónica
  • El dijous hi haurà reunió de tipus del Banc Central Europeu
Nieves Amigo
Bolsamania | 23 abr, 2018 12:39
factura proveedor calculadora

L'Ibex intenta seguir en positiu aquest dilluns (+0,02%. 9.886 punts) mentre la resta d'Europa opta per les caigudes (Cac: -0,21%; Dax: -0,29%). Els moviment segueixen sent moderats en totes les borses europees mentre que, pel que fa a l'índex espanyol, aquesta setmana enfronta un autèntic devessall de xifres: Santander (aquest dimarts), Aena (el dimecres), Telefónica, Sabadell o Bankinter (el dijous) i BBVA, Bankia o CaixaBank (el divendres).

IBEX 35
11.659,200
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74
17:37 04/10/24

Al moviment empresarial indiscutible que caracteritzarà els dies vinents cal sumar una de les cites econòmiques més importants del mes, amb la reunió de tipus del Banc Central Europeu (BCE), que té lloc aquest dijous. Així les coses, no faltaran catalitzadors per moure al selectiu espanyol ni a la resta de borses, ja que la publicació de resultats continuarà igualment a tot el món.

"Comencem la setmana amb molts indicadors preliminars d'activitat corresponents a abril abans que l'atenció es dirigeixi vers al Banc Central Europeu, així com a les xifres preliminars del PIB dels Estats Units per al primer trimestre", assenyalen els experts de Danske Bank en el seu informe diari.

A la Zona Euro, s'han publicat ja els PMIs serveis, manufacturers i compostos d'abril. El PMI compost s'ha situat en 55,2, mateixa puntuació que al març (la més feble des de principis de 2017). Als Estats Units, el PMI de Markit també es coneixerà aquest dilluns.

Tornant a l'actualitat empresarial, aquest dilluns s'està veient com Telefònica supera per fi els 8,25 euros. El divendres passat, encara que va aconseguir depassar aquest nivell en algun moment de la sessió, finalment no va ser capaç de fer-ho en preus de tancament. Aquest dilluns cotitza en els 8,279 euros. D'altra banda, respecte als bancs, els analistes de 'Bolsamanía' destaquen aquest dilluns que les lectures extremes de 'sobrevenda' setmanals en BBVA li atorguen un "potencial interessant". Caldrà veure l'impacte que finalment tenen els seus comptes en la seva cotització.

D'altra banda, cal assenyalar que la setmana comença amb la clara sensació que les tensions geopolítiques s'han calmat. "La relaxació de les tensions geopolítiques està impulsant una vegada més el sentiment. Els senyals que Washington aconseguirà un acord amb Pequín han posat els temors a una guerra comercial entre els Estats Units i la Xina en un segon pla. Mentrestant, Corea del Nord va acordar suspendre les proves de míssils i tancar els seus emplaçaments nuclears, la qual cosa va elevar la confiança a mesura que s'acosta el cim amb els Estats Units. Després de setmanes d'apressants tensions geopolítiques, els inversors estan començant a tornar la mirada cap a l'activitat empresarial i l'acció del BCE", assenyala Jasper Lawler, expert de London Capital Group.

contador