L'IBEX perllonga el seu ral·li alcista gràcies a l'empenta d'Inditex i Santander

La majoria dels valors del selectiu espanyol ha tancat en negatiu

  • La CNMV ha prolongat el veto de 'curts' en Liberbank fins que completi la seva ampliació
  • Gestamp ha estat el protagonista negatiu del dia després de llançar un 'profit warning'
Nieves Amigo / César Vidal
Bolsamania | 12 set, 2017 09:50 - Actualitzat: 18:37
bolsa de madrid ibex 35 parque

L'IBEX 35 perllonga les bones sensacions transmeses dilluns i aconsegueix tancar la sessió amb una lleugera pujada del 0,13%, fins als 10.336,20 punts. Inditex (+1,91%), Mapfre i Banc Santander (tots dos amb una pujada del 0,89%) han estat els principals 'motors' de l'índex, mentre que Siembens Gamesa (-4,3%), Ferrovial (-1,96%) i Aena (-1,46%) han estat els grans llasts (la majoria dels valors ha tancat en negatiu). Fora de l'IBEX, han estat notícia Liberbank i Gestamp per diferents motius.

IBEX 35
11.656,600
  • 0,39%44,90
  • Max: 11.674,00
  • Min: 11.520,90
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.116,96
17:35 22/11/24

La Comissió Nacional del Mercat de Valors ha prorrogat dos mesos i mig més, fins el 30 de novembre de 2017, la prohibició de posicions curtes en el capital de Liberbank, que s'ha disparat un 5,77%. D'aquesta manera, continua amb el veto que es va acordar el passat 12 de juny i que es va prorrogar durant dos mesos més el 12 de juliol. La CNMV blinda així l'ampliació del banc per valor de 500 milions d'euros.

Per contra, Gestamp ha estat notícia després d'anunciar aquest dilluns un 'avís de revisió' i caure un 10% al Mercat Continu. Société Générale i Deutsche Bank han retallat les seves valoracions de la companyia, que ha tancat als 5,25 euros. A més, Siemens Gamesa ha baixat un 4,3% després d'un informe de JP Morgan Cazenove en què s'ha comentat que el mercat indi de l'energia eòlica, el més important per a la companyia, pateix una "tempesta perfecta".

Pel que fa a la resta, a Espanya se seguirà parlant de la Diada mentre els experts posen l'èmfasi en l'impacte que tota la crisi amb Catalunya podria tenir en l'economia espanyola, per no parlar de l'impacte d'una hipotètica sortida de Catalunya d'Espanya. Fitch, Moody's, ING, Goldman, HSBC... són només alguns dels analistes que s'han manifestat al respecte i han mostrat la seva preocupació i han posat en evidència els riscos.

Fora d'Espanya, l'huracà Irma està en remissió i ara toca fer balanç. Des del punt de vista econòmic, Goldman Sachs i Bank of America Merrill Lynch han retallat les seves previsions de creixement per a l'economia americana. Diuen els experts que aquests esdeveniments podrien ser l'element que necessita la Reserva Federal (Fed) per decantar finalment per no moure els tipus aquest any i posposar la tercera pujada de tipus que li quedaria pel 2018.

Quant a les tensions amb Corea del Nord, l'últim passa per les noves sancions que l'ONU ha aprovat per unanimitat contra el règim de Pyongyang. Es tracta del paquet de sancions més dur contra el país fins a la data i suposa, entre altres coses, una limitació de les importacions de petroli per part de Corea del Nord, la prohibició de l'exportació de tèxtils i la contractació de treballadors nord-coreans al estranger.

Pel que fa a l'agenda del dia, la inflació del Regne Unit ha pujat tres dècimes a l'agost, fins al 2,9%, i ha marcat màxims de cinc anys.

ANÀLISI TÈCNICA

"Sessió sense implicacions tècniques de cap tipus la d'aquest dimarts en l'IBEX 35. El que és realment important es va produir aquest dilluns quan va rebotar des de la base del canal baixista dels últims quatre mesos (per definició suport). En realitat el que no té sentit és que el buit alcista d'aquest dilluns, als 10.129 punts, es tanqui", explica José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'.

"Com ens agrada recordar a la borsa, sempre sabem com comencen les coses però no com acaben. I pot ser que el rebot des de la base del canal acabi sent alguna cosa més que un simple rebot. Però això només ho dirà el temps. Pel que fa a les resistències, la més important en aquest moment la tenim als 10.600 punts, la part superior del canal baixista. La clau de tot la tenim en els màxims d'agost, als 10.758 punts, ja que només per sobre d'aquest nivell podrem dir que la fase correctiva forma part del passat i que, per tant, tenim via lliure fins als màxims anuals, als 11.185 punts", conclou Rodríguez.

contador