Els bancs reaccionen i l'IBEX reconquesta els 10.100 punts

Sabadell, CaixaBank, Bankia, BBVA i Santander han liderat els guanys

  • En negatiu, Inditex, Gas Natural i Repsol han estat els principals llastos
  • Eduardo Zaplana ha estat detingut acusat de presumpte blanqueig de capitals
Nieves Amigo / César Vidal
Bolsamania | 22 mai, 2018 09:59 - Actualitzat: 18:15
brokerpowell

L'IBEX 35 ha recuperat àmpliament les pèrdues de dilluns, quan va caure un 0,45%, fins als 10.066 punts, després de pujar aquest dimarts un 0,72%, fins als 10.138,80 punts. Si durant la jornada precedent el mal comportament dels 'blue chips' va llastrar el selectiu espanyol, aquesta sessió el sector bancari ha estat el principal 'motor' de les pujades.

IBEX 35
11.617,900
  • -0,80%-93,90
  • Max: 11.662,70
  • Min: 11.575,00
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.134,59
17:35 26/11/24

Bona prova d'això és que Banc Sabadell ha repuntat un 3,02% i ha estat el valor més alcista, seguit de CaixaBank (+2,42%), Arcelor Mittal (+1,86%), Bankia (+1,78%), Santander (+1,72%), Indra (+1,71%) i BBVA (+1,64%). Les entitats financeres espanyoles han registrat una gran jornada, en línia amb els bancs europeus, ja que el sectorial europeu de bancs ha avançat un 1,5%. La resta de borses del Vell Continent ha pujat en línia amb l'IBEX.

Un altre valor que havia registrat fortes pèrdues durant els últims dies, Telefónica, també s'ha revalorat, en aquest cas un 0,73%, i intenta deixar enrere la preocupació que ha suscitat entre els inversors la forta devaluació del peso argentí.

En negatiu, molt pocs valors. El principal llast per a l'IBEX ha estat Inditex (-1,02%), seguit de Gas Natural (-0,9%), el grup hoteler Meliá Hotels (-0,68%), Enagás (-0,25%) i Amadeus (-0,24%).

ITÀLIA, IRAN... I ZAPLANA

Des d'Itàlia, les últimes notícies passen per l’elecció de Giuseppe Conte, professor de Dret, tecnòcrata i aparentment de perfil 'dòcil', per transmetre les idees del 'res dòcil' nou Govern italià. La prima de risc del país veí s'ha disparat fins a nivells no vistos des de fa un any, quan el que preocupava era França i Marine Le Pen. El FtseMIB italià ha pujat un 0,5%.

L'altra notícia del matí és aquesta 'advertència' dels Estats Units a l'Iran. El secretari d'Estat, Mike Pompeo, ha avançat que l'Iran rebrà les sancions més dures de la seva història. En aquest escenari, el petroli Brent puja un 1,3%, fins als 80,27 dòlars, mentre el cru West Texas avança un 0,55%, fins als 72,64 dòlars.

A Espanya, tots els mitjans obren les seves portades amb la detenció d'Eduardo Zaplana, exvicepresident de la Comunitat Valenciana amb el Partit Popular i exministre de Treball del govern de José María Aznar, per un presumpte delicte de blanqueig de capitals.

Zaplana va poder aconseguir a prop de 10 milions d'euros amb comissions il·legals i actualment treballava a Telefónica, que ha rescindit de manera immediata la relació laboral amb l'ara detingut.

Pel que fa al calendari macro de la jornada, no hi ha dades rellevants, ni a Europa ni als Estats Units. Cal destacar que les negociacions per al Brexit s'han représ aquest dimarts a Brussel·les amb una Theresa May molt debilitada i l'amenaça de repetició d'eleccions.

D'altra banda, el president de Corea del Sud visitarà Washington per discutir sobre Corea del Nord abans de la reunió prevista per al juny entre Donald Trump i el líder nord-coreà, Kim Jong-un.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"El que els bancs ens van treure aquest dilluns avui ens ho tornen. L'IBEX tanca recuperant el terreny perdut durant la sessió d'ahir. De moment es tracta d'un simple rebot després d'un moviment correctiu d'ordre major. I com a mostra un botó: tot i les pujades en títols com BBVA i Santander, entre d'altres, aquests es deixen des dels màxims de la setmana passada un 3,5% i un 5% respectivament", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Telefònica, que es revalora a prop de l'1% retrocedeix des dels màxims de finals d'abril un 6%. Per tant, convé ser cauts i no llançar les campanes al vol tot i que les caigudes a l'IBEX dels últims dies encaixen absolutament dins dels paràmetres normals. Les últimes caigudes es tractarien de corregir/ajustar les pujades prèvies, les que van fer pujar l'índex des dels 9.800 fins als 10.300 punts", afegeix aquest expert.

"El problema amb què ens trobem en aquest moment és que el preu cotitza en zona de ningú, lluny de la resistència dels 10.400 punts i del suport dels 9.940-9.950 punts. O el que és el mateix, tot el que succeeixi dins el rang de preus al qual hem fet referència no tindrà implicacions tècniques de cap tipus. I mentrestant tenim gran part dels índexs europeus (Euro Stoxx 50 i CAC 40) recuperant els nivells que es van aconseguir a finals de gener, els màxims de l'any", conclou Rodríguez.

contador