L'Ibex continua amb les seves caigudes i perd els 10.200 punts

El selectiu espanyol sumava aquest dimecres la seva sisena jornada consecutiva de caigudes

  • Això no succeïa des de desembre de 2015
  • Wall Street va tancar dimecres passat amb els seus tres principals indicadors en nivells mai vists
Alberto Sanz
Bolsamania | 09 nov, 2017 11:27 - Actualitzat: 16:13
bolsa_de_madrid_ibex_35_parque

L'Ibex 35 s'està acostumant al vermell. El selectiu espanyol no aconsegueix remuntar el vol i perd un 0,1% en l'obertura. L'índex resisteix en els 10.200 punts. Aquesta reculada suposaria la setena jornada consecutiva de caigudes.

IBEX 35
11.467,300
  • 0,24%27,40
  • Max: 11.489,20
  • Min: 11.310,50
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.289,95
17:35 20/12/24

Segons José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, "el tancament de l'Ibex aquest dimecres, lluny dels mínims del dia i després de cinc sessions de continuades caigudes, deixen les portes obertes al fet que assistim a un rebot de molt curt termini", explica. Al seu judici, en cas de produir-se, "es tractarà d'un simple rebot, doncs no tenim figura de tornada ni sembla que es pugui arribar a construir en el curt termini", adverteix.

En els primers compassos de la sessió, Siemens Gamesa liderava les pèrdues, amb un descens del 2,1%, seguit de Melia Hotels International (-1,9%), Acciona (-1,3%), ArcelorMittal (-1,1%), Acerinox (-0,8%) i Caixabank (-0,8%). En l'altre costat de la taula se situaven Mapfre (+0,3%), Santander (+0,3%), Iberdrola (+0,3%), Telefónica (+0,3%) i AG (+0,2%).

El núvol d'incertesa per Catalunya segueix planejant per sobre de l'Ibex. El mercat afronta aquesta jornada amb la vista posada al territori català després de la jornada de vaga i protestes, que va tenir un escàs seguiment. Aquest dijous, en el Tribunal Suprem, la presidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell i cinc exmembres de la Taula de la Càmera declararan davant el magistrat pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació pels fets relacionats amb la declaració unilateral d'independència (DUI).

Aquest dijous també marcarà la publicació de la Comissió Europea de les seves noves previsions econòmiques per a Espanya i per a la Unió Europea i ho farà enmig de la incertesa creada pel desafiament secessionista a Catalunya, que ja va provocar que el Govern espanyol rebaixés tres desenes la seva estimació de creixement del PIB para 2018. Al maig, l'Executiu comunitari va elevar els seus càlculs sobre l'increment de l'economia espanyola al 2,8% per 2017 i al 2,4% per 2018, gràcies a la "forta activitat" registrada durant el primer trimestre d'aquest any.

El mercat es veurà frenat per la festivitat a Madrid per la celebració de l'Almudena i per la falta de referència de resultats de companyies espanyoles. No obstant això, fora d'Espanya aquest dijous rendiran els seus comptes trimestrals les nord-americanes Walt Disney o News Corp. També presentaran els seus comptes les alemanyes Adidas, Commerzbank, Siemens i Deutsche Telekom, entre altres.

El mercat espanyol també buscarà recolzar-se en Wall Street. El mercat nord-americà va tancar dimecres passat amb els seus tres principals indicadors en nivells mai vists. El Dow Jones, el S&P 500 i el Nasdaq Composite, van tancar la jornada marcant nous màxims històrics, en el primer aniversari de la victòria de Donald Trump en les eleccions presidencials dels Estats Units. La notícia empresarial del dia va venir de la mà del gegant de les telecomunicacions AT&T i el grup Tme Warner, enmig de noves informacions que apunten a pressions del Departament de Justícia per bloquejar el seu acord de fusió.

.

contador