L'IBEX cedeix un 0,13% i trenca amb una ratxa de sis sessions a l'alça

El selectiu espanyol s'ha donat la volta a mitja hora del tancament de la sessió

Nieves Amigo / Javier Melguizo
Bolsamania | 11 jun, 2019 09:39 - Actualitzat: 18:15
ep economiabolsa- ibex 35 cierrauna subida054 yconsolidaencimalos 9100 puntos
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

IBEX 35

11.778,100

17:35 19/09/24
0,80%
93,40

L'IBEX ha trencat aquest dimarts amb una ratxa de sis sessions consecutives a l'alça. El selectiu espanyol ha cotitzat en verd durant la major part de la jornada, però, mitja hora abans del tancament, ha perdut força i ha acabat amb una caiguda del 0,13%, que l'han situat als 9.282 punts.

Avui els inversors han seguit molt pendents de tot el que tingui a veure amb els EUA i la Xina. Donald Trump segueix insistint en la importància de la trobada previst amb Xi Jinping a finals de mes en el marc del G-20. Si aquest s'anul·lés o sortís malament, llavors executaria la seva amenaça d'imposar nous aranzels.

Enmig de tot això, els operadors continuen preocupats per l'alentiment econòmic, aquest que està portant els bancs centrals a canviar el rumb de les seves polítiques monetàries i que podria derivar en la temuda recessió. "Ahir hi va haver més proves que l'activitat econòmica segueix alentint-se. Les últimes dades comercials de la Xina van mostrar que la demanda interna continua sent feble, mentre que al Regne Unit les últimes dades de producció industrial d'abril van mostrar un fort alentiment de l'activitat econòmica", explica Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

MEDIASET, TUBOS REUNIDOS I MÉS...

Els inversors miren avui Mediaset Espanya que ha cotitzat amb una lleu caiguda del 0,03% després de les fortes retallades de la passada jornada. Els experts de Bolsamanía destaquen, però, que els descensos d'ahir (del 5,35%) no tenen cap implicació tècnica.

A més, també se segueixen els moviments dels títols més sensibles a qualsevol notícia sobre els aranzels com ArcelorMittal que ha tornat a disparar amb una pujada del 6,43% o Thyssenkrupp que s'ha revalorat un 4,8% després del veto de Brussel·les a la fusió amb Tata.

Pel que fa a valors més petits, Tubos Reunidos, s'ha disparat un 8,97% després de confirmar que ha arribat a un acord amb la banca. Mentre que Berkeley ha sumat un 17,26% després d'anunciar la consecució de tres noves llicències per a l'exploració a la regió de Salamanca del Retorillo.

En altres notícies corporatives fora d'Espanya, l'adquisició per part de la farmacèutica Roche de Spark Therapeutics per 4.300 milions de dòlars ha estat ajornada de nou per les traves reguladores. A més, a Itàlia, el govern estaria disposat a ampliar novament el termini per rescatar la companyia aèria Alitalia després de no haver aconseguit el suport dels inversors. Finalment, cal destacar la caiguda de la britànica Ted Baker (-29%) després d'anunciar la segona advertència de beneficis aquest any.

ANÀLISI TÈCNICA

"L'IBEX s'ha mogut aquest dimarts en un rang de preus bastant estret, cosa lògica si tenim en compte que des dels mínims de dilluns de la setmana passada aquesta s'ha revalorat gairebé un 5% gairebé sense descans. Ara que cotitzem a prop de resistències importants, com és el buit baixista setmanal dels 9.410 punts, el mercat dubte. Una cosa lògica i normal per altra banda", ha apuntat José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Hem d'estar atents aquest dimecres com reacciona Inditex als resultats que publicarà abans de l'obertura. No oblidem que el gegant tèxtil és un dels dos grans motors del nostre selectiu. Fet que pot apropar-nos o allunyar-nos de la zona de control dels 9.410 punts", afegeix.

"Pel que fa a la resta, tot segueix més o menys igual. Amb la banca tocada, sense ser capaç d'enganxar dos dies seguits de pujades", conclou l'analista.

contador