L'IBEX (-0,49%) redueix les pèrdues, tot i que s'acosta al suport dels 8.900

Sabadell i CaixaBank tornen a caure amb força després de desplomar-se divendres

Nieves Amigo / Javier Melguizo
Bolsamania | 04 feb, 2019 10:24 - Actualitzat: 18:17
ibex portada mercados bolsa

IBEX 35

11.659,200

17:37 04/10/24
0,35%
41,20

L'IBEX ha caigut un 0,49% aquest dilluns i s'acosta cada vegada més al suport que té als 8.900 punts, després de tancar als 8.975 punts. Fa la impressió que l'índex podria rebotar des dels nivells actuals, però també és veritat que no ha tocat aquests 8.900. Els experts de Bolsamanía creuen que podria aprofundir els descensos fins a aquest nivell abans d'optar per pujar.

Sabadell (-4,80%) i CaixaBank (-4,54%) continuen retallant avui després d''estimbar-se' divendres després de publicar resultats. El primer torna a marcar mínims històrics aquest dilluns després dels que ja va registrar divendres. Els descensos en aquestes dues entitats arrosseguen a la resta del sector. Bankinter (-2,14%), Bankia (-2,10%) i Santander (-0,95%) han registrat avui caigudes, que posen el banc càntabre 'al tall' dels 4 euros. Encara que els experts de Bolsamanía no descarten un rebot de l'IBEX després de les fortes caigudes, però reconeixen que poc es pot fer mentre Santander segueixi per sota dels 4,39 euros.

BBVA (-0,50%) ha estat també protagonista, després de presentar els seus comptes divendres. Els experts han analitzat aquest dilluns aquestes xifres i JP Morgan ha optat per retallar el preu objectiu de l'entitat, de la mateixa manera que Citi, mentre que Deutsche Bank ha mantingut la seva valoració sense canvis.

Les caigudes de Sabadell i Caixabank els han fet situar-se com els pitjors valors del selectiu, mentre que al costat dels guanys, la companyia més alcista ha estat Red Eléctrica (+1,99%), per davant d'Indra i Mediaset, que han sumat un 1,52% i un 1,51%, respectivament.

En el capítol de resultats, avui destaquen els d'Unicaja (-0,2%) a Espanya, que va augmentar el seu benefici un 10,2% el 2018, fins als 153 milions. Fora d'Espanya ha estat el torn de Ryanair (-2,27%) i Julius Baer (-4,42%) fora del nostre país.

En el cas de l'aerolínia irlandesa de baix cost, després de realitzar el passat 18 de gener una advertència de beneficis i rebaixar els seus objectius per a 2019, ha comunicat unes pèrdues de 20 milions durant el tercer trimestre fiscal. Pel que fa a Julius Baer, l’entitat ​​va registrar un augment del 4% en el seu benefici net de 2018. El tercer major prestador suís ha comunicat, a més, un programa de reducció de costos de 100 milions de francs.

NEGOCIACIONS ENTRE ELS EUA I XINA

Fora de l'àmbit empresarial, la Xina i els EUA seguiran sent notícia aquest mes, ja que abans de l'1 de març han d'arribar a un acord comercial. Aquest cap de setmana el president dels Estats Units, Donald Trump, va dir a CBS que les converses comercials amb Pequín "van molt bé". També va dir que un acord amb Corea del Nord estava a l'horitzó. S'espera que Trump i Xi Jinping, president xinès, es reuneixin a Vietnam els propers 27 i 28 de febrer, just abans de la data límit.

"Estem cada vegada més segurs que estem més a prop d'un acord i que la probabilitat d'un acord el març ha augmentat. Els intensos esforços realitzats en les converses al més alt nivell suggereixen que les dues parts estan interessades en què el treball es faci", assenyalen els analistes de Danske Bank.

Al mercat de matèries primeres, el barril de Brent, de referència a Europa perd un 0,84%, fins als 62,22 dòlars. Per la seva banda, al mercat de matèries divises, l'euro es deprecia fins als 1,1426 dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA

"És aviat encara per donar per finalitzada la correcció de curt termini, o fase de reacció que estaria drenant/ajustant les importants pujades acumulades des de finals de desembre. El suport, com ja hem comentat durant els últims dies, es troba als 8.900- 8.910 punts. I el mínim d'aquest dilluns l'hem marcat als 8.906 punts", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Cosa que vol dir que el buit s'ha omplert en la seva totalitat, però no s'ha tancat (de moment). L'ideal, que no es tanqui. I si es tanca no descartem caigudes fins al suport dels 8.750 (50% de retrocés) i per sota, els 8.650 punts (61,8% d'ajustament)", remarca.

"De tota manera anem pas a pas i veurem si l'últim dels buits alcistes aconsegueix frenar les caigudes i provocar un rebot. Per sobre, la resistència clau es troba als 9.260 punts", conclou l'analista.

contador