L'IBEX afluixa la seva marxa amb l'atenció a Itàlia, però recupera els 8.700 punts

El G-7 s'ha saldat amb bon to i això agrada al mercat

Nieves Amigo
Bolsamania | 27 ago, 2019 11:02 - Actualitzat: 18:29

IBEX 35

11.659,200

17:37 04/10/24
0,35%
41,20

L'IBEX 35 ha recuperat els 8.700 punts en pujar un 0,57% tot i que ha arribat a sumar un 1%. El selectiu ha afluixat en la recta final després que Wall Street se passés als números vermells, i això amb l'ull posat a Itàlia. La geopolítica ha estat la clau als mercats aquest dimarts. D'una banda, als operadors els ha agradat el bon gust de boca que ha deixat el G7, amb aquest acostament entre la Xina i els EUA i també entre els EUA i l'Iran.

De l'altra, Itàlia. La notícia d'avui passa per la ruptura de les converses entre el Moviment 5 Estrelles i el Partit Demòcrata per formar govern. El primer exigeix que es reelegís Guiseppe Conte com a primer ministre. En cas contrari, no seguirà parlant.

Amb tot, a Europa s'han imposat els números verds. Excepte l'FTSE 100, la resta d'índexs han tancat amb alces. Curiosament, l'índex que millor ho ha fet ha estat l'FTSE MIB italià (+1,3%). En teoria els que més haurien de patir si finalment no hi ha acord polític a Itàlia i es convoquen eleccions, com vol el líder d'extrema dreta, Matteo Salvini serien Itàlia i Espanya. És habitual que el que passa a Itàlia tingui contagi a Espanya, especialment a les entitats financeres.

"Els titulars relacionats amb la guerra comercial i els esdeveniments geopolítics segueixen sent els principals impulsors del mercat, encara que el flux de notícies podria calmar enfront dels últims dies després de la cimera del G-7", assenyalen els experts de Danske Bank al seu informe diari.

En un altre ordre de coses, aquest dimarts es continua molt pendent de la salut econòmica d'Alemanya, on s'ha publicat el PIB del segon trimestre, que ha quedat en 0,0%, per sota de l'estimació de 0,4% i també per sota del 0,4% anterior. El Producte Interior Brut d'Alemanya es va contraure un 0,1% durant el segon trimestre de l'any en comparació amb els tres mesos anteriors, cosa que apropa cada vegada més a la recessió la major economia de l'Eurozona, segons les dades publicades aquest dimarts per l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis). Els conflictes comercials i una economia global més feble han frenat les exportacions durant aquest període.

Pel que fa al comportament de valors, a l'IBEX, Bankinter (-1,12%), Santander (-0,84%) i Indra (-0,73%) han liderat les caigudes. Mentre IAG (+2%) ha estat el millor títol de l'IBEX després de les declaracions de Boris Johnson, que s'ha mostrat lleugerament més optimista respecte a les negociacions amb la UE. Destaquen també les pujades en Enagás (+1,87%), Red Eléctrica (+1,85%) i Endesa (+1,52%).

contador