L'IBEX, a un sospir de màxims de l'any

El selectiu continua avançant cap als 9.533 punts

Nieves Amigo
Bolsamania | 04 abr, 2019 09:53 - Actualitzat: 13:38
mercadosbroker portada

IBEX 35

11.659,200

17:37 04/10/24
0,35%
41,20

L'IBEX s'aferra als números verds i se situa a un sospir dels màxims de l'any, als 9.533 punts. El selectiu espanyol puja recolzat en els bancs, Iberdrola, Inditex i Telefònica i cotitza ja als 9.520 punts. Tot i que no es descarta una correcció a curt després de deixar ahir un buit alcista als 9.363 punts, la veritat és que, de moment, segueix avançant. Les sensacions, segons els experts de Bolsamanía, són clarament favorables.

"Les sensacions en aquest moment amb l'IBEX segueixen sent bones", assenyalen els analistes de Bolsamanía. "Seguim amb els impecables mínims i màxims creixents, amb l’oscil·lat estocàstic clarament girat a l'alça des de nivells de sobrevenda i, per tant, la possibilitat de buscar la zona dels 9.600-9.650 punts", afegeixen els nostres analistes. El perill segueix sent en la possible perforació dels 9.100, conclouen.

Aquest dijous els grans assumptes tornen a ser el Brexit i les negociacions comercials entre la Xina i els Estats Units. Pel que fa al primer tema, la Cambra dels Comuns ha aprovat la legislació per forçar la primera ministra, Theresa May, a buscar una pròrroga per al Brexit i evitar així una sortida desordenada de la Unió Europea el 12 d'abril. Pel que fa a les negociacions entre les dues principals potències econòmiques mundials, està previst que aquest dijous Donald Trump es reuneixi amb el viceprimer ministre xinès, Liu He. S'especula que el pacte podria ser imminent.

BANCS, IAG...

Els inversors continuen pendents a Espanya del comportament dels bancs i de valors com IAG, protagonistes durant les últimes sessions per ser particularment sensibles al que passa a nivell polític, especialment al Regne Unit. Aquest dimecres, entitats financeres i IAG van rebotar. Sembla que la 'puntada cap endavant' i la pròrroga al Brexit es valoren positivament atès que evitarien el que més es tem: un Brexit dur.

Pel que fa a la resta, Santander puja avui moderadament després de tancar ahir amb alces del 2% en el dia durant el qual va presentar el seu pla estratègic a Londres. El banc va dir que preveu invertir 20.000 milions en la digitalització fins al 2022. També va indicar que estima estalviar 1.200 milions a mitjà termini amb un pla d'eficiència.

Cal assenyalar també el comportament d'altres valors, com Iberdrola (+0,5%), que ahir va marcar nous màxims històrics en preus del tancament. "Pot ser un dels títols que millor ho ha fet durant l'última dècada", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Fora d'Espanya, aquest dijous es parla del suposat interès d'UniCredit en Commerzbank. Segons Financial Times, el banc italià estaria interessat en licitar per l'alemany si fracassen les negociacions d'aquest últim amb Deutsche Bank.

Pel que fa a l'agenda del dia, avui es publiquen les actes de l'última reunió del Banc Central Europeu (BCE). A més, també s'han conegut les comandes de fàbrica a Alemanya, una dada que ha sortit molt pitjor del que s'esperava.

contador