L'IBEX, a bucar els 9.200: abans ha de superar els 8.900 i podria 'descansar' després de pujar un 10%

Wall Street va acabar la sessió d'aquest dimecres amb alces moderades

Nieves Amigo
Bolsamania | 03 mar, 2016 08:06 - Actualitzat: 08:26
panico bolsas

S'espera que les borses europees obrin aquest dijous amb pujades lleugeres (futurs: +0,3%) després de les alces que vam veure aquest dimecres, especialment al nostre Ibex, que va superar la resistència dels 8.615 punts. L'IBEX s'enfronta a un següent 'fre' en els 8.900 punts i després no té cap resistència fins als 9.100-9.200 punts. 'Aquesta sí és resistència de debò', recalca el nostre expert José María Rodríguez en referir-se a aquests 9.200 punts.

El nostre analista recorda que, de fet, el desplom va començar quan l'IBEX va perdre els 9.200 punts. "Ara no té sentit parlar sobre què pot passar si superem els 9.200. Anem ara a buscar els 8.900 punts. Anem pas a pas. El millor és que hi ha molts grans títols que han trencat resistències, com ara Santander, BBVA, Telefónica, Repsol...". De totes maneres, cal tenir en compte que hem rebotat un 10% en cinc dies, la qual cosa vol dir, explica Rodríguez, que podríem veure un "descans".


D'altra banda, recordem que Wall Street va tancar amb pujades del 0,3% de mitjana aquest dimecres i que, a Àsia, també han dominat els números verds. A l'altra banda de l'Atlàntic, aquest dimecres es va publicar el Llibre Beig de la Fed, que va mostrar que l'activitat econòmica va augmentar en la major part de les regions. La despesa del consumidor també va augmentar en la majoria de districtes, donant un impuls als mercats.


Mentrestant, els mercats segueixen expectants davant la referència macro de la setmana, l'informe d'ocupació nord-americà, que coneixerem aquest divendres. S'espera que mostri 190.000 llocs de treball creats el mes de febrer i una taxa d’atur del 4,9%, segons Reuters.


D'altra banda, podríem veure una pujada del preu del cru durant la jornada després que Veneçuela hagi confirmat que més de 15 països productors de cru podrien participar en una reunió a mitjan març per discutir una congelació de la producció. De moment, aquestes hores el cru baixa un 0,4% de mitjana després que ahir dimecres pugés durant la part final de la sessió a Wall Street.


CLAUS DEL DIA

Xina: PMI compost Caixin febrer: 51,2; previsió: 52,6; anterior: 52,4.


França: taxa d’atur ILO: 10,3%; anterior: 10,6%.


Regne Unit: preus d'habitatge Nationwide febrer m/m: 0,3%; previsió: 0,5%; anterior: 0,3%. Preus d'habitatge Nationwide febrer i/i: 4,8%; previsió: 5,0%; anterior: 4,4%.
Alemanya: PMI compost Markit, PMI serveis Markit febrer (09.55 h).


Zona euro: PMI compost Markit gener, PMI serveis Markit (10.00 h), vendes al detall anual i mensual (11.00 h).


Estats Units: peticions inicials de subsidi d’atur, costos laborals unitaris, productivitat no agrícola, PMI compost Markit, PMI serveis Markit (15.45 h), comandes de fàbrica, comandes de béns duradors, ISM de serveis (16.00 h).


EMPRESES


Europa: Adidas, Edp i Royal Ahold presenten resultats.


Estats Units: Costco Wholesale, Broadcom i Hewlett Packard presenten resultats.

contador