L'IBEX (+1,3%) marca un pòquer alcista i acaricia el seu màxim anual a prop de 9.500

Gràcies a les dades macro xines i al possible fi de la guerra comercial

Nieves Amigo / César Vidal
Bolsamania | 03 abr, 2019 10:12 - Actualitzat: 18:34
ep economiabolsa- ibex 35 planomedia sesion 003 se aferralos 930
EUROPA PRESS - Archivo

IBEX 35

11.711,800

17:35 25/11/24
0,47%
55,20

L'IBEX 35 ha encadenat quatre jornades alcistes, després de revalorar-se aquest dimecres un 1,33%, fins als 9.487,80 punts. L'índex frega el seu màxim anual intradia, marcat als 9.532,90 sencers el passat 19 de març i el seu màxim en preus de tancament, situat als 9.492,30 punts i registrat aquesta mateixa jornada. El selectiu, a més, acumula una rendibilitat setmanal del 2,6% i puja un 10,8% aquest any.

Les borses s'han vist impulsades pel PMI serveis del mes de març a la Xina, que ha pujat fins als 54,4 des dels 51,1 el febrer i s'ha situat per sobre de l'estimació de 52,3. La positiva referència ha elevat l'optimisme dels inversors, ja que allunya la por d'una desacceleració econòmica global encara més gran del que descomptat actualment.

Una altra referència positiva ha estat la dels PMI serveis de març, que han sortit en general (menys al Regne Unit) millors del que s'esperava a Europa, tant a Alemanya com a Espanya, França i Itàlia.

ACORD IMMINENT XINA - EUA

A més, aquest matí es parla d'un acord "imminent" entre la Xina i els Estats Units. Financial Times informa que els funcionaris nord-americans i xinesos que negocien aquest assumpte han resolt "la majoria de les qüestions pendents". No obstant això, encara estan negociant com implementar i fer complir aquest acord.

El representant comercial dels Estats Units, Robert Lighthizer, i el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, reprendran les negociacions amb el viceprimer ministre xinès, Liu He, a Washington, aquest mateix dimecres, poc després que les dues parts informessin sobre el progrés de les converses a Pequín la setmana passada.

Aquestes dues notícies favorables se sumen a l'últim del Brexit, que pot considerar-se més o menys 'positiu' en la mesura que, per ara, s'esquiva la possibilitat d'un Brexit sense acord. Theresa May demanarà a la Unió Europea (UE) una altra pròrroga que estendria el procés més enllà de la fi de la pròrroga que ja li han concedit i que expira el 12 d'abril. La primera ministra britànica busca que aquesta nova extensió sigui "el més curta possible". S'especula que la UE l'hi concedirà, però endurint les condicions.

"Seria positiu que May i Corbyn fossin capaços de trobar un espai comú. Encara no podem descartar un Brexit sense acord, però seguim sent optimistes pel que fa al fet que els polítics arribaran lluny que sigui necessari per evitar-ho", assenyalen els experts de Danske Bank.

SANTANDER I ALTRES VALORS

A Espanya, els inversors han estat atents a Banc Santander. L'entitat, que ha celebrat el seu Dia de l'inversor a Londres, ha dit que invertirà 20.000 milions d'euros en digitalització fins al 2022. També ha recordat que preveu situar el seu objectiu de pagament de dividend entre el 40% i el 50% a mitjà termini i ha indicat que retallarà els seus costos operatius en 1.200 milions a mitjà termini.

Santander ha pujat un 2% en l'IBEX, en línia amb el bon comportament que han mostrat tots els bancs del selectiu, especialment Sabadell (+4,65%), en descomptar les 'bones' notícies que han arribat des del Regne Unit i que també han afavorit a l'aerolínia IAG (+4,46%). En negatiu, tan sols han tancat Viscofan (-2,24%) i Grífols (-1,33%).

En altres mercats, el petroli Brent cau un 0,4%, fins als 69,08 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,25%, fins als 1,1235 dòlars. Per la seva banda, la prima de risc d'Espanya baixa lleugerament fins als 114 punts, mentre el rendiment del bo espanyol a 10 anys repunta fins a l'1,14%.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"L'únic negatiu de la sessió d'aquest dimecres és que hem deixat un ampli buit alcista (de l'1%) als 9.363 punts. I encara que no necessàriament tots els buits s'omplen o es tanquen, l'experiència ens diu que la gran majoria sí que ho fa. I, a més, a curt termini. Això vol dir que en breu podem assistir a alguna correcció puntual que almenys el dirigeixi cap a la zona dels 9.400 punts abans de seguir escalant posicions", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Però pel que fa a la resta, les sensacions en aquest moment segueixen sent bones. Seguim amb els impecables mínims i màxims creixents, amb l'oscil·lador estocàstic clarament girat a l'alça des de nivells de sobrevenda importants i, per tant, la possibilitat de buscar la zona dels 9.600-9.650 punts (la part superior del canal alcista dels últims mesos) és un escenari més que probable. El perill vindria de la mà de la perforació dels 9.100 punts, nivell de preus que ara mateix queda ja bastant allunyat", conclou aquest expert.

contador