Siemens Gamesa es desploma després d'anunciar una caiguda del 53% en el seu benefici
L'IBEX ha patit aquest dimarts la seva major caiguda des de desembre de 2018. El selectiu espanyol ha baixat un 2,48%, fins als 8.986 punts, de manera que perd el suport dels 9.060 punts i ara no té fre fins als 8.900. La sessió ha estat marcada pel color vermell, amb tots els valors en negatius.
Siemens Gamesa ha estat el gran protagonista amb una caiguda del 17,65% després d'anunciar una caiguda del 53% en el seu benefici net del tercer trimestre fiscal i matisar els seus objectius de marge EBIT per a l'any fiscal 2019. Enagás, que també ha publicat comptes, ha caigut un 2,89%, mentre que en Acciona s'ha vist una recollida de beneficis brusca (-3,46%) després d'anunciar xifres aquest dilluns al tancament.
Entre els valors més castigats també s'ha situat IAG (-5,96%). El grup d'aerolínies i la resta del sector a Europa s'ha vist contagiat pels números vermells de Lufthansa (-6%) després de presentar els seus resultats.
Els inversors també han estat molt pendents de BBVA (-3,03%) després que s'hagi confirmat el que ja era esperat per tots: la imputació del banc per part de l'Audiència Nacional pels delictes de suborn, corrupció i revelació de secrets.
LA LLIURA ESTIRA ELS SEUS MÍNIMS
A Anglaterra les coses segueixen desordenades, per dir-ho de manera suau. La lliura estira els mínims de dos anys i mig mentre Boris Johnson continua en la seva lluita per aconseguir que el Brexit sigui una realitat abans del 31 d'octubre. El primer ministre britànic ha afirmat que l'acord amb la Unió Europea (UE) està "mort" i ha dit que no es reunirà amb Brussel·les fins que no accepti renegociar-lo.
A l'altre costat de l'Atlàntic, l'actualitat torna a centrar-se en la guerra comercial. El president dels EUA, Donald Trump, ha tornat a escalfar els ànims amb la Xina en un dia durant el qual representants dels dos països tornen a reunir-se per tractar d'acostar postures. En una sèrie de tuits, diu que la Xina no vol un tracte ara, sinó que està esperant les eleccions de novembre de l'any que ve per veure si guanyen els demòcrates i així aconsegueixen un tracte més favorable.
ANÀLISI TÈCNICA
"Durant els últims dies hem comentat que en fallar de nou amb la resistència dels 9.410 punts no descartàvem una caiguda, fins i tot, cap als 8.900 punts. Però la veritat és que aquesta l'esperàvem molt més lenta, més pausada, amb els seus rebots intermedis. Però el cas és que ja som aquí", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.
"Ara anem a veure què passa en aquest suport, encara que és cert que per sota tenim un altre a la zona dels 8.780 (61,8% d'ajustament) 8.800 (la base d'un potencial canal lateral-baixista). Diguem que un tancament per sota dels 8.800 punts amb comoditat, deixaria la porta oberta a una probable tornada a l'origen del moviment: els mínims de desembre als 8.300 punts. la resta dels nostres veïns també estan patint, però tenen un matalàs molt més gran", afegeix.
"Nosaltres som molt a prop dels mínims de juny (8.900), mentre que ells es troben al voltant d'un 5% de mitjana per sobre dels nivells de suport homòlegs. La veritat és que la debilitat del nostre selectiu ja no ens hauria d'estranyar el més mínim, ja que està sent així des de fa molt de temps i, rebots a part, està lluny de millorar. Els culpables, els de sempre: els bancs", apunta l'analista.
"Tots ells semblen posar rumb als mínims de desembre, per no parlar d'aquells que ja s'han passat de frenada, com Sabadell, Bankia i CaixaBank. Amb tot, les coses com són, ja que la debilitat de la banca ho és de tot el sector europeu. Prova d'això és que el sectorial de bancs europeu, l'EURO STOXX Banks cau més d'un 3% aquest dimarts. Cosa que vol dir que les caigudes són sectorials, en bloc. I una mica més encara per als nostres bancs", conclou l'analista.