Les borses xineses retallen pèrdues al tancament, amb Evergrande sota el focus

Els parquets de la Xina continental han iniciat les operacions aquest dimecres, després dels festius

Noemí Jansana
Bolsamania | 22 set, 2021 09:57
evergrande china deuda portada
© Alberto Sánchez

NIKKEI 225

37.155,330

00:00 19/09/24
2,13%
775,16

Els mercats de la Xina continental han aconseguit retallar al tancament les caigudes amb les qual han iniciat el seu primer dia d'operacions després dels festius de dilluns i dimarts. Les borses de Xangai i Shenzhen han arribat a cedir un 1%, per tancar amb caigudes marginals, mentre els inversors segueixen vigilant les notícies que arriben des d'Evergrande.

Els mercats mundials han experimentat fortes vendes a principis d'aquesta setmana, de manera que els inversors s'han mantingut atents als mercats xinesos per si es produïen conseqüències al voltant de l'empresa promotora. Tant el compost de Xangai com el component de Shenzhen han aconseguït revertir parts de totes les pèrdues anteriors i cotitzava per última vegada un 0,23% més alt a la tarda, mentre que el component de Shenzhen cedia un 0,354%.

Per la seva banda, l'índex CSI 300, que recull els majors valors cotitzats a la Xina continental, ha baixat un 0,56%.

Els mercats de Hong Kong han romàs tancats per festiu. Dilluns, el Hang Seng es va desplomar més d'un 3% abans de reduir les pèrdues dimarts.

El sentiment dels inversors pot haver-se calmat dimecres després que la unitat d'Evergrande, Hengda, anunciés que farà un pagament de cupons dels seus bons nacionals dijous. No obstant això, encara hi ha dubtes sobre si es pagaran els interessos dels bons d'Evergrande denominats en dòlars, que també vencen dijous.

El Banc Popular de la Xina ha injectat dimecres molta més liquiditat als mercats a través d'"acords de recompra inversa", o la compra de bons a curt termini d'alguns prestadors comercials perquè els bancs tinguin més efectiu a mà, segons han mostrat les dades del banc central.

Dimecres, la Xina també ha mantingut sense canvis el tipus d'interès de referència per als préstecs, amb el tipus d'interès preferent a un any (LPR) al 3,85%. El tipus d'interès preferencial a cinc anys s'ha mantingut al 4,65%. Això coincideix en gran mesura amb les expectatives dels operadors i els analistes en una enquesta ràpida, que preveien que no hi hauria canvis en els tipus d'interès a un any i a cinc anys, segons Reuters.

Per la resta, també s'ha celebrat reunió del Banc del Japó, que ha mantingut la política monetària sense canvis, tot i que ha ofert una visió una mica més ombrívola pel que fa a les exportacions i la producció, la qual cosa reforça les expectatives que el banc central japonès mantindrà els estímuls. A més, ha parlat de recuperació moderada de l'economia japonesa, gràcies als avenços de la vacunació.

El Nikkei 225 del Japó ha caigut un 0,39%, mentre que l'índex Topix ha cedit un 0,73%.

El Taiex de Taiwan ha caigut un 2,06%. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha pujat un 0,7%. Corea del Sud ha estat tancat per festiu.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha cotitzat un 0,26% a la baixa.

contador