La justícia dels EUA reclama a Deutsche Bank 14.000 milions per abusos hipotecaris
La banca europea cotitza a la baixa després de la notícia sobre els 14.000 milions de dòlars que la justícia nord-americana ha demanat a Deutsche Bank pels abusos de les subprime. L'IBEX perd un 0,3% i lluita per poder mantenir els 8.700 punts.
Les accions de Deutsche Bank cauen més d'un 7% en l'obertura, després que la justícia nord-americana hagi reclamat al banc 14.000 milions de dòlars pels abusos hipotecaris previs a la crisi iniciada el 2007.
El banc alemany ha reconegut en un comunicat que està en negociacions amb les autoritats nord-americanes, "per tal d'intentar resoldre les demandes civils que el Departament de Justícia pot tenir en compte en relació amb l'emissió i subscripció de valors recolzats per hipoteques residencials (RMBS) i les activitats de titulització entre 2005 i 2007".
A la borsa espanyola, els bancs han obert amb pèrdues, tot i que no cauen amb gaire força. Bankia és el que pitjor començament de sessió està tenint i cau un 1%, seguit de Sabadell, que perd un 0,7% i de Santander, que retrocedeix un 0,7%.
ELS FOCUS ES TRASLLADEN A LA FED
Els mercats segueixen digerint la decisió del Banc d'Anglaterra de mantenir els tipus d'interès en el 0,25%, cosa que ja es donava per fet per part dels inversors. No obstant això, van obrir la porta a una possible reducció al desembre, en què podrien deixar-los en nivells propers a zero.
Comença així el ball de bancs centrals, que continuarà amb les reunions de la Reserva Federal dels EUA (Fed) i el Banc del Japó la setmana que ve. Tot i que les especulacions sobre una possible pujada de tipus han estat canviant contínuament durant les últimes setmanes, tot sembla indicar, ateses les últimes dades macro, que la Fed preferirà mantenir els tipus estables. Això traslladaria tota la pressió a desembre, quan es tornaria a tenir un mes calent pel que fa a política monetària.
Als EUA, les últimes dades sobre sol·licituds de subsidi d'atur van ser lleument millor del que s'esperava, mentre que les vendes al detall van caure un 0,3%, dues dècimes més del que esperava el consens. Això reforça l'opinió dels qui pensen que els Estats Units no modificarà els tipus d'interès al setembre i que esperarà fins que les dades siguin més favorables.
En el pla macroeconòmic es viurà una jornada sense gaire dades. A la Zona Euro es coneixerà quina ha estat l'evolució dels salaris durant el segon trimestre, mentre que als EUA es publica la dada d'IPC per a l'agost i les enquestes sobre expectatives i confiança del consumidor.