Les borses dubten abans del BCE i pendents dels resultats empresarials

A mitja sessió es coneixeran les conclusions de la reunió de política monetària del banc central

  • Los inversores no esperan cambios pero estarán muy pendientes del discurso de Mario Draghi
  • Bankinter y Atresmedia han presentado resultados antes de la apertura del mercado
Óscar Giménez
Bolsamania | 21 jul, 2016 07:31 - Actualitzat: 11:36
bolsa madrid ibex

Els principals índexs de les borses europees protagonitzen una obertura sense direcció clara un dia en el qual l'agenda està marcada pel Banc Central Europeu (BCE), que conclou la seva reunió de política monetària, i especialment en no esperar-se grans canvis pel discurs del seu president, Mario Draghi. Els inversors també han d'avaluar les noves xifres empresarials que es publicaran al llarg del dia.

IBEX 35
11.925,200
  • 0,17%20,70
  • Max: 11.934,90
  • Min: 11.821,60
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.911,31
17:35 18/10/24

En el cas de l'Ibex 35, que comença a cotitzar amb suaus guanys que ha esborrat ràpidament, lluitarà per mantenir-se per sobre dels 8.500 punts o, fins i tot, superar els 8.600 punts, un nivell que no només és psicològic sinó clau des del punt de vista tècnic, ja que és una resistència i un tancament per damunt "seria el senyal que ens faria pensar en una continuació de les pujades fins al nivell dels 8.886 punts, màxims del buit a la baixa que es va deixar el passat 24 de juny", abans del desplom històric del 12,35% el dia que es va conèixer el resultat del referèndum sobre el Brexit. D'entrada, aquest dimecres l'Ibex recuperarà la seva senda alcista per anotar-se un 1,906% fins als 8.575 punts.


A Àsia, les principals borses han viscut una jornada amb revaloracions properes a l’1%, amb el Nikkei destacat després de la informació de mitjans locals sobre un nou pla d'estímuls del Govern de Shinzo Abe per valor de 170.000 milions de dòlars. El dia anterior, Wall Street va tancar en positiu amb guanys especialment destacats per al Nasdaq, impulsat amb el ral·li del 5,31% per Microsoft. Al mercat de matèries primeres, el petroli es revalora entorn del mig punt percentual, mentre que l'euro/dòlar puja lleument fins al nivell d'1,1032. La lliura cotitza sense una direcció clara respecte del dòlar i l'euro.


TORN DEL BCE


La clau de la sessió d'aquest dijous està en el que faci, i sobretot digui, el BCE. "El BCE podria anunciar variacions tècniques al programa de compres de deute per incrementar el rang d'actius incorporables al seu balanç", anticipa Daniel Pingarrón, analista d’IG, com el més destacat que podria haver-hi després de la reunió.
Així, les borses continuen amb la seva recuperació post-Brexit, en un entorn carregat d'incertesa sobre el futur entre el Regne Unit i la Unió Europea. "La sobrereacció europea després del referèndum sobre el Brexit sembla excessiva, en un laberint replet de dubtes, que portarà anys recórrer i que podria comptar amb la col·laboració dels bancs centrals per fer-ho més suportable", argumenta Pingarrón. "Però amb aquests elements, estem lluny de cimentar una estructura alcista sòlida que pot desenvolupar-se durant mesos. És probable que el Brexit hagi iniciat un possible camí alcista significatiu per a la resta de l'any, restant possiblement entre un 5% i un 10% de potencial de pujada", agrega l'expert.


EMPRESES: RESULTATS DE BANKINTER I ATRESMEDIA


Bankinter ha donat el tret de sortida a la presentació de resultats dels bancs de l'Ibex 35. L'entitat ha reportat un benefici de 286 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 45% respecte de l'any anterior, encara que es queda lleugerament per sota de la xifra projectada, segons Efe, pel consens d'analistes de 299 milions d'euros. Les accions del banc han començat a cotitzar amb lleus correccions.


El grup Atresmedia ha publicat els seus resultats aquest dijous, amb un benefici obtingut entre gener i juny de 84,2 milions d'euros, la qual cosa suposa un fort increment anual del 52%. L'empresa ha millorat les seves xifres d'audiència i publicitat, en un període en el qual, a diferència de l'any anterior, han comptat amb l'emissió de partits de la Champions League. El valor es dispara més d'un 3% al mercat continu.

contador