Les borses d'Àsia tanquen mixtes després de l'IPC dels Estats Units i sense la referència del Japó

Els parquets del país nipó han estat tancats per festiu

Virginia Mora
Bolsamania | 11 ago, 2023 09:34 - Actualitzat: 12:59
ep bola asiatica
CHINA STRINGER NETWORK - Archivo

HANG SENG

20.728,190

00:00 08/11/24
-1,07%
-225,15

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat mixtes aquest divendres. L'última sessió de la setmana als parquets ha estat marcada per la inflació dels EUA, que es va conèixer aquest dijous. Els preus van créixer el juliol un 3,2%, menys del que s'esperava, i la taxa subjacent es va relaxar una dècima fins al 4,7%.

El fet que l'IPC se situés per sota del previst pel consens ha alimentat les esperances que hi hagi un 'aterratge suau' de l'economia nord-americana. La veritat és que els inversors confien que ja han vist l'última pujada dels tipus d'interès per part de la Reserva Federal (Fed), encara que els comentaris de membres del banc central ho posen en dubte, en assenyalar que podria ser necessari un enduriment monetari més gran.

Això és el que ha provocat els dubtes del mercat, que aquest divendres no ha tingut la referència del Japó. Les borses del país nipó han estat tancades per festiu, i és que se celebra el Dia de la Muntanya.

A la regió, s'han conegut altres referències macro. Per exemple, el Ministeri de Comerç i Indústria de Singapur ha reduït la previsió de creixement del 0,5% a l'1,5% per al 2023, enfront de la previsió anterior del 0,5% al 2,5%. Cal recordar que Singapur va registrar un creixement interanual del 0,5% al segon trimestre, millorant el 0,4% del trimestre anterior. La xifra es va revisar a la baixa des de l'estimació prèvia del 0,7% publicada el juliol.

En termes intertrimestrals ajustats estacionalment, l'economia es va expandir marginalment un 0,1%, fet que suposa un canvi de tendència respecte a la contracció del 0,4% del primer trimestre del 2023.

Per part seva, l'activitat de les fàbriques neozelandeses ha registrat el juliol el ritme de contracció més ràpid de l'any, ja que l'índex de gestors de compres del sector manufacturer del país es va situar en 46,3 el juliol. Aquesta xifra és inferior als 47,5 registrats el juny i suposa el cinquè mes consecutiu de contracció del sector.

Les dades del Govern també van indicar que es tractava del nivell d'activitat més baix des de l'agost del 2021, quan el país va estar bloquejat per darrera vegada, i molt per sota de la mitjana d'activitat a llarg termini, de 52,9.

Així, l'índex australià S&P/ASX 200 ha baixat un 0,24% i ha acabat la jornada als 7.340,1 punts. El Kospi sud-coreà ha perdut un 0,4% i ha tancat als 2.591,3 punts, mentre que el Kosdaq ha guanyat un 0,1% per tancar als 912,2 punts.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha cedit un 0,96%, mentre que els mercats de la Xina continental, el Shenzen Component i el Shanghai Composite també han registrat pèrdues.

contador