Les borses d'Àsia tanquen en negatiu pendents de la Fed i el Banc del Japó

El BoJ ha iniciat aquest dimarts la reunió de política monetària de dos dies i la Fed ho farà dimecres

Bolsamanía
Bolsamania | 30 jul, 2024 10:52
un billet de yen japonais dans une imprimerie de l office national d impression des billets de la banque du japon a tokyo 20240621090351

Amb l'ull posat a les reunions del Banc del Japó (BoJ) i la Reserva Federal dels Estats Units (Fed), els mercats d'Àsia han tancat la sessió de dimarts en negatiu.

El BoJ ha iniciat la reunió de política monetària de dos dies i s'espera que elevi la taxa d'interès de referència i redueixi les compres de bons del govern japonès. Mentrestant, no es preveu que la Fed faci cap canvi en els tipus, però es busquen pistes sobre si les retallades arribaran al setembre.

Així, a la sessió borsària d'aquest dimarts, el Nikkei 225 ha estat l'únic que ha pujat, un 0,15%, mentre que el Topix ha caigut un 0,19%, el Kospi s'ha deixat gairebé un 1%, el Kosdaq ha registrat pèrdues del 0,52%, el Hang Seng ha perdut un 1,43% i el CSI 300 ha caigut un 0,63%. A més, l'índex S&P/ASX 200 d'Austràlia ha baixat un 0,46%.

A l'agenda del dia, a més dels bancs centrals, destaca que s'ha conegut la dada de l'índex d'atur japonès, que va ser lleugerament inferior al que s'esperava al juliol i se situa al 2,5%.

A la Xina, els governants s'han compromès a continuar amb la política fiscal "proactiva" i reiterant la necessitat d'un marc monetari "prudent", segons han expressat des del Comitè Central del Partit Comunista del país, on planegen una "sèrie de mesures polítiques incrementals" per impulsar la demanda interna.

D'altra banda, entre les divises, el ien es pren un respir després del repunt recent la setmana passada, quan va arribar a pujar un 2% respecte al dòlar. La divisa nord-americana puja un 0,12% i es cotitza als 154,205 davant el ien.

contador