També aconsella sobreponderar assegurances, recursos i aerolínies
2021 s'acosta, i Bank of America (BofA) té molt clara la seva estratègia d'inversió a Europa per als propers 12 mesos. Els analistes de l'entitat nord-americana aconsellen comprar banca, assegurances i recursos (energia, matèries primeres...), i alhora opinen que cal vendre accions de farmacèutiques i companyies de serveis públics. Aquestes són les seves raons.
"Seguim sobreponderant les finances, amb especial atenció als bancs", apunten aquests experts a l'últim informe amb consells d'inversió que ha donat a conèixer Bank of America. I per què aquesta recomanació sobre la banca? Molt senzill, tal com diuen, perquè esperen que el sector "es beneficiarà de dues novetats macroeconòmiques clau al proper any".
D'una banda, esperen un repunt de les noves comandes del PMI compost de la zona de l'euro fins a un màxim de recuperació de 60 el juny, gràcies a la "desaparició de les infeccions per la COVID-19, el desplegament d'una vacuna i l'estímul fiscal dels Estats Units". I, de l'altra, creuen que augmentaran els rendiments del Bund "a mesura que millora l'impuls del creixement, puja el preu del petroli i s'enforteix la inflació bàsica" a la regió.
"Els bancs han tingut un rendiment superior al 30% des de setembre, impulsats per l'augment de la confiança en una recuperació propiciada per les vacunes. La nostra visió implica un 25% més de rendiment superior durant el tercer trimestre, cosal que converteix aquest sector en la nostra principal sobreponderació per 2021".
Però no és l'únic que BofA recomana comprar. També segueix sobreponderant les assegurances, ja que la seva hipòtesi és la d'un "12% de rendiment superior durant el tercer trimestre", i els recursos. Sobre aquest últim, els estrategs de l'entitat nord-americana expliquen que "l'energia ha superat amb escreix la rotació de valors des de finals d'octubre", encara que el preu relatiu del sector encara està "més d'un 10% per sota del nivell de valor raonable implícit en la recuperació del preu del petroli".
En la seva opinió, "el rendiment superior al 40% de la mineria des de març s'ha vist impulsat pel repunt del coure, gràcies a la recuperació del PMI de la Xina i a la forta depreciació del dòlar", però cal tenir clar que la relació de preus del sector "no ha seguit plenament el ritme d'avanç del coure durant els últims mesos, cosa que apunta a un nou augment del 5% en el futur".
ALLUNYAR-SE DE LES FARMACÈUTIQUES
Així mateix, BofA es manté neutral amb els sectors cíclics (béns d'equip, automòbils i béns de luxe) després d'haver baixat el seu consell davant el "fort repunt" que han experimentat. "Les nostres projeccions apunten a un descens a curt termini del preu relatiu dels tres sectors, amb un renovat augment només a partir del segon trimestre".
L'única excepció sobre els cíclics és el consell de sobreponderar que mantenen sobre les aerolínies. Com diuen aquests analistes, "el sector s'ha quedat enrere en el repunt de la recuperació fins ara a causa de les interrupcions dels viatges relacionades amb el virus. Les nostres projeccions són consistents amb una pujada de més del 20% en el preu relatiu de les aerolínies a finals del segon trimestre", remarquen.
Finalment, aconsellen infraponderar el sector defensiu i, en particular, les accions de farmacèutiques i de companyies de serveis públics. Segons els experts de Bank of America, "el sector farmacèutic ha tingut un rendiment inferior en un 20% respecte al seu màxim de maig, arrossegat per l'augment dels rendiments dels bons nord-americans i un dòlar més feble".
"Esperem que aquesta tendència continuï, amb l'augment dels rendiments dels bons en resposta a una recuperació que està arribant a la seva fi i a l'afebliment del dòlar, a causa de la disminució de les tensions comercials i de la normalització de l'economia mundial", afegeixen.
Les suposicions dels estrategs de BofA apunten a una "caiguda addicional del 12% en el preu relatiu del sector farmacèutic per al tercer trimestre, cosa que fa que sigui un dels nostres sectors clau d'infraponderació". A més, aconsellen vendre les companyies de serveis públics, perquè les seves projeccions del PMI de la zona euro "apunten a un rendiment inferior en un 11% per al tercer trimestre".