Els inversors poden estar apostant per un rebot que podria no arribar, segons alguns experts
Les empreses cotitzades s'estrenyen el cinturó, un trimestre més. Experts i analistes esperen que el mercat presenciï l'ensulsiada més gran de guanys des de la Gran Depressió arran de la crisi del coronavirus. Ara bé, és moment que el ral·li de les borses faci un descans?
Resposta curta: sí. Resposta correcta: depèn. L'analista de Bolsamanía, J.M. Rodríguez, assenyalava fa poc que "posar-se llargs al Nasdaq (i a la resta de borses) no té gaire sentit, encara que això no signifiqui que no pugui pujar, "de fet està en pujada lliure absoluta", subratllava.
“Des de març ha donat diversos senyals de ‘comprar’ i, per descomptat, no és un índex per posar-s'hi en curt”, afegia. Ara bé, Rodríguez ha asseverat que podríem trobar-nos "a la recta final del tram alcista, just abans que tinguin lloc correccions d'entre el 15% i el 25%". I és en aquestes caigudes quan l'inversor pot aprofitar per enfilar-se a un ral·li potencial o per vendre si ja ho va fer en el seu moment, abans que tot comencés a pujar des dels mínims de març.
En el cas de Wall Street, que sempre mostra més salut i fortalesa que la resta de parquets mundials, s'espera que els guanys trimestrals caiguin tant com durant el quart trimestre de 2008. Sí, sí, tant com durant l'última crisi financera mundial després de la caiguda de Lehman Brothers.
El problema de comprar en període de possibles caigudes és que l'inversor s'endinsa en terreny desconegut i aposta a un rebot que potser mai no arribarà. "Hi ha un dèficit d'informació que necessitem aclarir en algun moment", assenyala Sebastien Leburn, gestor de Boston Private, en declaracions a MarketWatch.
"La temporada de guanys serà molt important, perquè ens oferirà una dosi de realitat" apunta, al seu torn, Brad Cornell, professor emèrit de finances d'UCLA, també durant una intervenció per al rotatiu nord-americà. "Ens diran si realment una companyia va per bon camí i si el seu rebot està justificat".
WALL STREET, APOSTA SEGURA
Sempre els quedarà la Fed. Des d'Oanda destaquen que, malgrat anar camí de guanyar un 40% menys, "les cotitzades encaren la publicació de resultats amb pujades, i disposades a retallar llocs de feina per tal d'equilibrar els balanços". En el cas de Wall Street, molts 'traders' donen per fet que les borses seguiran amunt en anticipar "que la Fed mantingui els tipus pròxims a zero un parell d'anys més i que els governs continuïn regant amb estímuls fiscals".
Wall Street sembla doncs una bona oportunitat de compra, en cas que tingui lloc la correcció esperada i que els mals resultats en siguin els detonants.
Des de Julius Baer afirmen que, malgrat haver rendit pitjor que les borses europees des de principis de juny pels rebrots registrats als EUA, la renda variable nord-americana continua sent la seva millor aposta: "El virus serà un problema temporal i les borses seguiran un pas per davant en oferir unes majors perspectives de creixement gràcies, en part, a les seves tecnològiques".