La CNMV adverteix sobre deu 'xiringuitos financers' a Àustria, Luxemburg i UK

No poden prestar serveis d'inversió si no estan registrades als seus supervisors nacionals

Bolsamanía
Europa Press | 28 ago, 2019 15:11 - Actualitzat: 15:11
ep sede de la comision nacional del mercado de valores cnmv
EUROPA PRESS - Archivo

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha advertit aquest dimecres sobre deu entitats al Regne Unit, Àustria i Luxemburg que no estan registrades en els seus respectius supervisors nacionals i que, per tant, no compten amb autorització per prestar serveis d'inversió.

L'organisme que presideix Sebastià Albella recull tres advertències de la FCA britànica sobre entitats clon: Claimsmart, Leonard Curtis Business Rescue & Recivery i Mondrian Investment Partners Limited.

Així mateix, ha alertat sobre tres entitats que no compten amb autorització per prestar serveis d'inversió. Es tracta de Highsmith Capital Partners (highsmithcapital.com), Cavendish Knight Asset Management (ckassetmanagment.com) i Brown and Bullock Capital Partners (brownandbullock.com).

Per la seva banda, el regulador d'Àustria ha emès advertències sobre OMC Markets (Personal Found Ltd), Ukfinvest/Ukfinancial Investments/Aldima Ltd i Zuitex, que ofereixen serveis d'inversió sense autorització.

Pel que fa a Luxemburg, el CSSF ha emès un avís sobre la societat Webnet Ltd (2dots.com), que tampoc compta amb les autoritzacions pertinents.

Les advertències de reguladors estrangers d'àmbit europeu poden ser consultades a la pàgina web de la CNMV com advertències sobre entitats no autoritzades i com un altre tipus d'advertències, segons recorda el supervisor dels mercats espanyols.

A més, la pàgina web de la CNMV ofereix un cercador d'entitats advertides i es poden consultar més advertències de reguladors no europeus a la web d'IOSCO a través de l'enllaç Investor Alerts.

contador