La Borsa de Londres lamenta la mort d'Isabel II i es manté oberta divendres

S'especula que podria tancar el dia del funeral de la monarca, tot i que no és clar encara

Nieves Amigo
Bolsamania | 09 set, 2022 10:25
lse-veut-racheter-refinitiv-pour-27-milliards-de-dollars-une-operation-complexe

La Borsa de Londres (London Stock Exchange Group) ha mostrat el seu pesar per la mort de la Regne Isabel II. "Estem profundament entristits per la mort de Sa Majestat la Reina Isabel II. Les nostres simpaties i condols estan amb la Família Reial", ha escrit en un missatge.

Tot i que encara hi ha informació poc clara sobre els plans per als propers deu dies, període en què s'enterrarà la monarca i es proclamarà rei el seu fill Carles, sembla que la Borsa de Londres operarà avui amb normalitat, segons es llegeix a la pàgina web de LSE.

Segons publiquen alguns mitjans financers internacionals, la Borsa de Londres continuarà operant durant el període de dol i podria tancar només el dia del funeral, si es declara festiu. Si el funeral cau en cap de setmana, no hi haurà parada a la borsa, encara que aquests plans podrien canviar.

Isabel II va morir aquest dijous, 8 de setembre, als 96 anys. Coronada el 1952, la seva mort arriba després d'un regnat de set dècades en què s'ha convertit en la monarca més reconeixible del món. Després de la seva mort, Carles de Gal·les ocuparà el tron ​​del Regne Unit.

La seva última aparició pública va ser aquest dimarts a la recepció Liz Truss, nova primera ministra britànica, al Palau de Balmoral a Escòcia, habitual residència d'estiu de la família reial britànica. A les fotos publicades, es veia Isabel II recolzar-se en un bastó i visiblement deteriorada. Aquest dimecres ja no va anar a una reunió telemàtica amb els assessors per consell del seu equip mèdic.

El Regne Unit ha posat en marxa ara l'anomenada 'Operació Pont de Londres'. Es tracta d'un nom en codi del pla preparat pel govern quan morís la reina i suposa un megaoperatiu de seguretat de 10 dies.

contador