La Borsa de Londres ven la Borsa Italiana a Euronext per 4.325 milions d'euros

Més un variable que reflecteixi la generació d'efectiu del primer semestre de 2021

Bolsamanía
Europa Press | 09 oct, 2020 18:25
ep foto de archivo del edificio de la bolsa de milan en milan italia
Contacto - Europa Press - Archivo

El London Stock Exchange Group (LSEG), gestor de la Borsa de Londres, manté converses "exclusives" amb el gestor paneuropeu de borses Euronext per a la venda de Borsa Italiana, gestora de la Borsa de Milà, per 4.325 milions d'euros, més un variable que reflecteixi la generació d'efectiu fins a la finalització de la transacció, previst per al primer semestre de 2021, segons ha confirmat l'entitat.

La venda de Borsa Italiana a Euronext compta amb el suport del consell de LSEG, que té la intenció de recomanar als accionistes que votin a favor de la resolució per aprovar la transacció en una junta general que serà convocarà quan arribi el moment.

L'operació, no obstant això, està condicionada, entre altres coses, al fet que la desinversió de Borsa Italiana o qualsevol part material de la mateixa sigui una condició de qualsevol decisió respecte de l'autorització per part de la Comissió Europea (CE) de la compra del proveïdor d'informació financera Refinitiv a Blackstone i Thomson Reuters, pactada el 2019 per 27.000 milions de dòlars (22.938 milions d'euros), incloent-hi 12.500 milions de dòlars (10.620 milions d'euros) en deute.

S'espera que la venda de la Borsa italiana es tanqui durant la primera meitat de 2021, mentre que LSEG espera completar l'adquisició de Refinitiv a la fi de 2020 o principis de 2021, abans de completar aquesta transacció.

En aquest sentit, el gestor britànic va indicar que espera ingressar al tancament de l'operació 4.325 milions d'euros en efectiu, a més d'una xifra addicional que reflecteixi la generació d'efectiu fins a la seva finalització. LSEG té la intenció d'utilitzar els ingressos nets de la transacció per a reemborsar el deute relacionat amb la compra de Refinitiv i per a fins corporatius generals.

"Continuem avançant a bon ritme en la transacció de Refinitiv i estem encantats d'haver aconseguit aquesta fita tan important. Creiem que la venda de Borsa Italiana contribuirà significativament a abordar els problemes de competència de la UE", va declarar David Schwimmer, conseller delegat de LSEG.

contador