La borsa australiana s'enfonsa més d'un 7% després de la suspensió de vols dels EUA

Nova jornada de sagnia als parquets asiàtics

Noemí Jansana
Bolsamania | 12 mar, 2020 10:30
sidney australia

L'anunci del president dels EUA, Donald Trump, de suspendre tots els vols amb Europa durant 30 dies a causa de la propagació del brot de coronavirus, que l'OMS ja ha declarat com a pandèmia global, ha provocat un nou bany de sang als parquets del continent asiàtic. La borsa d'Austràlia, que havia entrat en mercat baixista el dimecres, ha caigut un 7,36% al tancament del dijous, mentre altres índexs, com el de Tailàndia, han caigut un 9%.

Els inversors s'han tornat a deixar endur pel pànic després que l'OMS hagi declarat el brot de COVID-19 com una pandèmia i una nova jornada de fortes caigudes a Wall Street. Aquest dimecres, el Dow Jones va tornar a tancar amb pèrdues del 6%, i ja acumula una caiguda del 20% des del rècord registrat el mes passat; així, l'índex es situa ara en mercat baixista.

El vermell tenyeix el continent amb retallades al Nikkei del Japó, (-4,41%) i l'índex Hang Seng d'Hong Kong (-3,579%). A la Xina continental, el panorama és menys dramàtic, amb el Xangai Composite (-1,517%), i el Shenzhen Composite, de menor capitalització (-2.196%), entre els selectius que menys perden. A d'altres llocs, es repeteix la foto d'enfonsaments amb el Kospi de Corea del Sud (-3,87%) cedint gairebé un 4% i el Sensex de l'Índia un 7%.

Després de les fortes caigudes, “encara no hem vist un interès significatiu de compra, per la qual cosa els operadors encara estan en mode de sortida. Només volen tenir efectiu”, valora Jackson Wong d'Amber Hill Capital Ltd., a Hong Kong. "És el clàssic 'mode pànic', però si s'acabarà a curt termini dependrà de com avanci el virus", afegeix.

Al Japó, el primer ministre Shinzo Abe es va reunir amb el governador del banc central, Haruhiko Kuroda, qui es va comprometre a fer tot el possible per donar suport a l'economia, que es va contreure un 7,1% en termes anuals l'últim trimestre, abans de l'arribada del brot víric. Kuroda, al seu torn, es va comprometre al fet que el banc central "prendrà les mesures apropiades segons sigui necessari".

Al mercat de les divises, el ien ha tornat a revaloritzar-se-se més d'un 1% contra el dòlar i opera en territori dels màxims de tres anys i mig assolits aquesta setmana. La divisa nipona canvia de mans per un mínim de 103,83 iens, lluny encara de la fita dels 101,10 iens per dòlar del dilluns.

contador