Hong Kong lidera les caigudes a Àsia després d'insinuar Powell més pujades de tipus

Només les borses del Japó es lliuren de la crema

Bolsamanía
Bolsamania | 08 mar, 2023 10:00
dl hong kong special administrative region hk peoples republic of china prc sar city street traders unsplash
Sharecast / Sarah Richer via Unsplash

NIKKEI 225

38.981,750

00:00 18/10/24
0,18%
70,56

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han acabat aquest dimecres en vermell majoritàriament, amb Hong Kong liderant les caigudes després que el president de la Reserva Federal nord-americana (Fed), Jerome Powell, avancés aquest dimarts durant la seva intervenció davant el Comitè de Banca, Habitatge i Assumptes Urbans del Senat que els tipus d'interès podrien ser "més alts del que s'anticipava".

La incertesa s'ha apoderat de l'operativa a les borses asiàtiques després que Wall Street registrés fortes pèrdues després de l'avís 'hawkish' de Powell, que es pot repetir aquest dimecres atès que el banquer central parlarà davant el Comitè de Serveis Financers de la Cambra de Representants dels EUA.

A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha perdut un 2,53% davant les caigudes que han registrat els valors de consum cíclic, salut i materials bàsics. A la Xina continental, el Shanghai Composite s'ha deixat un 0,5% i el Shenzhen Component, un 0,4%.

Per part seva, a Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha baixat un 0,82%. Els inversors han paït així el discurs del governador del Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA), Philip Lowe, després de la pujada de tipus de 25 punts bàsics que va realitzar el banc dimarts.

El Kospi sud-coreà ha caigut un 1,32%, mentre que les borses del Japó han estat les úniques que s'han salvat de la crema. El Nikkei 225 ha sumat un 0,5% i el Topix ha pujat un 0,3%.

contador