Hong Kong lidera les alces a Àsia: Country Garden aconsegueix una pròrroga dels seus bons

L'índex Hang Seng se situa com el millor de la regió gràcies a l'impuls del sector immobiliari

Bolsamanía
Bolsamania | 04 set, 2023 09:55
country garden 20230830185615

Les borses de la regió Àsia-Pacífic cotitzen aquest dilluns a l'alça, liderades pels mercats de Hong Kong. En concret, l'índex Hang Seng ha repuntat un 2,5% impulsat pels valors immobiliaris, que s'han disparat després que Country Garden hagi aconseguit una pròrroga per al pagament dels bons. Les mesures adoptades per la Xina divendres passat per impulsar el sector també han contribuït a l'optimisme.

A l'Àsia s'han imposat majoritàriament els números verds aquesta matinada, amb alces especialment destacades al Hang Seng, que s'ha vist impulsat pel bon comportament dels valors immobiliaris. Evergrande, Logan Group i Longfor Group s'han disparat més d'un 9%, mentre que Country Garden s'ha revalorat un 16,85% després d'obtenir durant el cap de setmana l'aprovació dels creditors per ampliar els pagaments d'un bo priva 'onshore' de 3.900 milions de iuans (540 milions de dòlars), segons ha informat Reuters.

A més, segons Bloomberg, la companyia també ha transferit un pagament de cupó sobre un bo denominat per 2,85 milions de ringgit malais (613.000 dòlars).

En qualsevol cas, cal recordar que Country Garden encara té pendent pagar 22 milions de dòlars en cupons de dos bons anomenats en dòlars nord-americans que no va pagar quan tocava, a principis d'agost. I el període de gràcia finalitza aquest dimecres.

La companyia segueix, per tant, al punt de mira, tot i que sembla que l'optimisme ha tornat al sector immobiliari després que divendres passat la Xina prengués mesures per reactivar el sector. Concretament, el Banc Popular de la Xina va flexibilitzar algunes normes d'endeutament i va reduir el coeficient de reserves obligatòries per als dipòsits en moneda estrangera de l'actual 6% al 4% a partir del 15 de setembre.

I alguns dels bancs més grans de la Xina també van reduir les taxes d'interès sobre els dipòsits a iuans, incloent-hi el Banc Industrial i Comercial de la Xina, el Banc de Construcció de la Xina i el Banc Agrícola de la Xina.

Aquestes notícies han insuflat ànims als inversors, i han propiciat els avenços borsaris esmentats, que s'han estès per la majoria dels parquets de la regió. D'aquesta manera, a Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha pujat un 0,56% fins als 7-318,8 punts. Al Japó, el Nikkei 225 ha avançat un 0,7% per tancar als 32.939,18 punts, i el Topix ha guanyat un 1,02% fins als 2.373,73 punts.

Els inversors es mantenen pendents de les dades clau d'Austràlia i la Xina que es coneixeran més endavant la setmana. En concret, totes les mirades es dirigeixen a la decisió de tipus del Banc de la Reserva d'Austràlia d'aquest dimarts i a les xifres de la balança comercial de l'agost de la Xina, que es coneix dijous.

A Corea del Sud, el Kospi ha guanyat un 0,81% fins als 2.584,55 punts, el nivell més alt en dues setmanes. Tot i això, el Kosdaq ha caigut marginalment i ha acabat als 919,16 punts.

contador