Guardiola (Sabadell) allunya una fusió amb Bankia: "El nostre focus no hi és"

"Tenim molt a fer dins i a hores d'ara només pensem en això"

Bolsamanía
Europa Press | 25 oct, 2019 18:36
ep el consejero delegado de banco sabadell jaime guardiola
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

El conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, ha afirmat que el focus del banc està en la creació del valor i no en una possible operació de fusió amb Bankia.

Banco Sabadell
1,847
  • 2,58%0,05
  • Max: 1,86
  • Min: 1,80
  • Volume: -
  • MM 200 : 1,54
17:35 04/10/24

"Tenim molt a fer dins i a hores d'ara només estem pensant en això", ha postil·lat el directiu durant la presentació de resultats empresarials del tercer trimestre de l'any.

Guardiola ha reconegut que les fusions tenen "lògica" per buscar estalvis de costos, especialment en un moment de pressió sobre els marges per l'entorn de baixos tipus d'interès, però ha ressaltat que, en cas de produir-se, han d'estar enfocades en la creació de valor per a l'accionista.

"No obstant això, el nostre focus no hi és. El focus del banc, com hem demostrat, està en la millora del perfil de generació de resultats després d'un any molt complex com va ser el 2018 per a nosaltres. El nostre focus el posàvem en recuperar-nos, estem en la línia d'aconseguir això, tenim, a més, tot el potencial de creació de valor de TSB i aquest és el nostre focus. Tenim molt a fer dins i a hores d'ara només estem pensant en això", ha sostingut Guardiola.

Aquestes declaracions arriben en un context d'especulacions al mercat sobre una hipotètica fusió entre Sabadell i Bankia i arran d'un informe recent de l'equip d'anàlisi de CaixaBank, al qual s'assegurava que la fusió més assenyada per a Bankia seria amb Banc Sabadell.

La companyia d'inversió Artisan Partners, accionista de Bankia amb un 3,07% del capital, va traslladar al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (Frob), organisme a través del qual l'Estat posseeix el 61,78% de Bankia, la seva oposició a l'eventual operació.

VENDA DE LA GESTORA

Pel que fa al procés d'anàlisi per a la recerca d'un soci estratègic per a la gestora de fons d'inversió de l'entitat, Sabadell Asset Management, Guardiola ha explicat que s l'actual entorn de tipus d'interès i de pressió reguladora, el banc va decidir explorar la possibilitat de realitzar aliances estratègiques per poder comptar amb la millor oferta per als seus clients.

"Estem en el terreny d'analitzar amb diversos candidats o socis la possibilitat de desenvolupar aquesta associació. L'operació es pot produir sempre que es compleixin els requisits de creació de valor i sobre tot, en aquest cas, de tenir a la nostra disposició l'oferta més competitiva i les eines més potents per a la distribució, en un món on la mida és important des del punt de vista de tenir les millors", ha explicat Guardiola.

En aquesta línia, és partidari que part de l'estalvi es desplaci fora de balanç, per la qual cosa Sabadell busca "la millor fórmula". "Aquest és l'ànim que regeix el nostre moviment en la gestió d'actius", ha assenyalat.

contador