Els inversors tornen a centrar-se en les dades macroeconòmiques
Wall Street cotitza aquest dimecres amb guanys després de les pèrdues suaus de dimarts, a mesura que les preocupacions sobre el sector bancari van disminuint i l'absència de notícies s'ha convertit en una bona notícia per al mercat.
"El sentiment dels inversors millora a mesura que l'acció del preu a les accions bancàries apunta a una disminució de l'estrès", indica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote.
Per a l'experta, l'S&P500 i el Nasdaq s'estan veient pressionats per l'augment dels rendiments, "cosa que significa que, si l'estrès bancari disminueix, els Estats Units tornaran a lluitar contra la inflació, i això podria significar una altra pujada de 25 punts bàsics per part de la Reserva Federal (Fed) al maig".
Ara com ara, l'eina FedWatch, de CME Group, segueix apuntant que l'escenari base és 'sense augment', amb al voltant del 60% de probabilitat que es mantingui l'statu quo. Tot i que aquesta situació pot canviar ràpidament en cas d'una lectura decebedora del deflactor PCE, que es publicarà aquest divendres.
Després de la tempestat que ha afectat el sector bancari i que ha arrossegat la majoria de valors/sectors de tall cíclic, es comença a "aclarir el panorama", i els inversors, a poc a poc, van centrant la seva atenció novament en la macroeconomia, principalment a la inflació.
"Encara està per veure el veritable impacte que la crisi de confiança al sector bancari tindrà o no en el creixement econòmic; si provocarà una contracció del crèdit o no i/o si acabarà abocant algunes economies desenvolupades a la recessió, escenari que, encara que no descartem, no és el que considerem més probable", afirmen des de Link Securities.
Aquesta calma també s'ha vist impulsada per les bones dades econòmiques que s'han conegut als Estats Units, com ara la confiança del consumidor del març, que va sorprendre amb un augment de l'índex principal.
"Després del recent nerviosisme del mercat i la renovada atenció sobre el risc d'una recessió, s'esperava que la confiança del consumidor caigués considerablement", destaquen des de Danske Bank.
"El comunicat va ser una clara sorpresa positiva que probablement reflecteix com els consumidors nord-americans encara gaudeixen d'una sòlida situació al mercat laboral, fins i tot si una proporció lleugerament menor d'enquestats ara troba "abundància de llocs de treball" en comparació de fa un mes", afegeixen experts de l'entitat.
ANÀLISI TÈCNICA
L'S&P500, que es va beneficiar de la caiguda dels rendiments a causa del col·lapse del Silicon Valley Bank (SVB), ara està per sobre de la mitjana de 200 sessions i podria estar donant forma a una figura de canvi de tendència.
"Actualment s'està enfrontant a la directriu baixista projectada des dels màxims anuals del començament de febrer. Seria una bona notícia la superació d'aquest nivell de preus. La resistència clau és als 4.039 punts", destaca César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.
"Si aconseguís superar aquests preus és molt probable que poguéssim acabar veient una extensió dels guanys fins als màxims anuals que presenta als 4.195 punts. El seu comportament a aquest nivell de preus és molt important, ja que si acaba superant-los, podríem acabar veient un atac al nivell dels 4.325 punts i el que és més important, un canvi de tendència”, explica Nuez.
EMPRESES I ALTRES MERCATS
Al pla empresarial, Micron Technology puja amb força malgrat una caiguda important dels seus beneficis, ja que ha anticipat més retallades de costos del que s'esperava.
En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,05% (73,98 dòlars) i el Brent avança un 0,88% (79,36 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,09% (1,0834 dòlars), i l'unça d'or cau un 0,52% (1.980 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 3,594% i el bitcoin guanya un 3,95% (28.408 dòlars).