Guanys a Wall Street malgrat l'enfonsament de Boeing al Dow Jones

El fabricant d'avions s'enfonsa un 7% després d'un altre accident d'un 737 MAX

César Vidal / Sergio García
Bolsamania | 12 mar, 2019 19:02 - Actualitzat: 19:02
wall street portada bandera bolsamania

DOW JONES

42.906,950

22:59 23/12/24
0,16%
66,69

Wall Street cotitza amb signe mixt, ja que el Dow Jones (-0,4%) es veu llastat per Boeing (-7%), tal com va passar aquest dilluns. El mercat reacciona també al pacte sobre la botzina entre May i la UE (Unió Europea) sobre el Brexit, encara que els analistes creuen que no serà suficient perquè sigui aprovat pel Parlament britànic. En qualsevol cas, els guanys són generalitzats a la Borsa de Nova York, ja que l'S&P 500 avança un 0,4% i el Nasdaq, un 0,5%.

Sobre Boeing, els experts de la companyia Edward Jones han rebaixat el seu consell per al fabricant d'avions de 'comprar' a 'mantenir', en preveure "un retard en les seves comandes", després que dos avions 737 MAX s'hagin estavellat durant els últims sis mesos.

A més, els reguladors aeris del Regne Unit i Austràlia, Alemanya i altres països han prohibit els vols d'aquest tipus d'aeronau fins que concloguin les investigacions.

Un altre títol destacat és Apple, que torna a pujar aquest dimarts després de marcar màxims dilluns impulsat per la recomanació positiva de Bank of America. Tot i que els valors més alcistes del Dow són les companyies de targetes de crèdit Visa (+1,4%) i American Express (+1,3%).

ECONOMIA I GEOPOLÍTICA

A nivell macroeconòmic, l'IPC de febrer als EUA ha repuntat un 0,2% després de tres mesos sense canvis, tot i que en taxa interanual ha baixat fins a l’1,5% des de l'anterior 1,6% i per sota de l'estimació de l'1,6%.

Per la seva banda, la inflació subjacent, que exclou els aliments i l'energia, ha repuntat un 0,1%, fins al 2,1% interanual, també lleugerament per sota de la pujada esperada del 0,2%, fins al 2,2% interanual.

Finalment, al front polític, Theresa May i la UE van arribar 'in extremis' un pacte sobre el Brexit aquest dilluns a la nit pel que fa a la frontera d'Irlanda. No obstant això, els analistes encara assenyalen que és insuficient i la possibilitat d'un Brexit dur segueix sent sobre la taula.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

A l'S&P 500 (2.780 punts) se li està ennuegant l’important zona de control que presenta al rang dels 2.800-2.815 punts després de rebotar un 20% des dels mínims de 2018, registrats a finals de desembre.

"Aquest nivell de preus va actuar com a suport el passat estiu i com a resistència, en nombroses ocasions, l'octubre, novembre i desembre. I ho acaba de fer de nou el febrer", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Aquest expert espera un "moviment lateral-baixista que serveixi perquè, a poc a poc, es corregeixin els importants nivells de sobrecompra assolits". Si posteriorment l'índex aconsegueix superar els 2.815 punts, "apostarem per una tornada a l'origen del moviment: els màxims històrics que va marcar als 2.940 punts el passat mes d'octubre", conclou Rodríguez.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,8%, fins als 57,28 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,3%, fins als 1,1280 dòlars, després de marcar aquest dijous mínims des de 2017 als 1,1178 contra el bitllet verd, pel retard en la pujada dels interessos anunciat pel BCE. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins al 2,62%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys baixa fins al 2,46%.

contador