L'estratègia de 'comprar i mantenir' companyies de qualitat ja no funciona
Goldman Sachs ha dit als seus clients que el context ha canviat i que, en aquest entorn, és més difícil mantenir l'estratègia de comprar accions d'empreses de qualitat. Per això, en una nota publicada aquest diumenge i recollida per CNBC, ha explicat als inversors que han d'estar disposats a acceptar períodes més llargs durant els quals mantenir en cartera el que tenen sense fer noves adquisicions.
El banc d'inversió ha revisat una llista d'accions recomanades que crida GS Sustain 50 per reflectir la nova realitat del mercat. "La inversió en empreses de qualitat enfronta desafiaments als quals no està acostumada", va escriure Hugo Scott-Gall, de Goldman. Els retorns no són ara tan forts quan es tracta de comprar accions d'empreses de qualitat. "Amb uns retorns de capital i un creixement més baixos, menys empreses són en un cercle virtuós".
Els experts de Goldman recalquen que "comprar i mantenir" companyies de qualitat amb alts retorns sobre capital va funcionar com a estratègia d'inversió entre 2005 i 2011. Més d'un 20% de les empreses, per rendiment de capital, van superar el seu sector en un 13 % anual en aquest període. No obstant això, la mateixa estratègia només supera els seus parells en un 2,5% anual entre 2010 i 2016.
Els retorns han patit, segueixen explicant aquests experts, perquè les empreses van invertir menys, cosa que va portar a un menor creixement de les vendes. El creixement de les vendes va passar del 11% anual durant els períodes del 2007 al 2009 i del 2011 al 2013 al 6% anual de 2014-2016.
ELS CANVIS EN LA SEVA ESTRATÈGIA
Com a resultat d'aquesta variació en l'escenari, els experts de Goldman han fet alguns canvis en la seva estratègia d'inversió. "Mantenim el nostre focus fonamental en l'avantatge competitiu (de les companyies) però prioritzem el creixement i l'impuls positiu en els retorns de capital. És a dir, que les empreses no només mantinguin alts retorns de capital sinó també que els ampliïn".
Com a conseqüència de tot això, Goldman ha reduït la seva llista de recomanades. Dins d'aquesta destaquen Facebook, Amazon, Marriott, Equinix, Visa i Signature Bank.