Forts guanys a Wall Street després d'una dada d'IPC millor del que s'esperava

La inflació ha caigut fins al 7,1% en taxa interanual enfront del 7,3% que esperava el consens

César Vidal
Bolsamania | 13 des, 2022 15:17 - Actualitzat: 16:12
dl new york stock exchange us markets wall st wall street nyse dow jones industrial average sp500 trading unsplash
Sharecast / Aditya Vyas via Unsplash

Wall Street cotitza aquest dimarts amb forts guanys després del rebot de dilluns i després de conèixer-se una dada de l'IPC del novembre als Estats Units millor del que s'esperava, ja que la inflació ha caigut fins al 7,1% en taxa interanual enfront del 7,3 % que esperava el consens.

DOW JONES
43.870,350
  • 1,06%461,88
  • Max: 44.020,31
  • Min: 43.345,58
  • Volume: -
  • MM 200 : 40.176,70
22:52 21/11/24

La qüestió ara és com es prendran les borses aquesta referència. Evidentment, el fet que els preus baixin és positiu, ja que implica que es podria haver vist el pitjor pel que fa a la inflació i fa que sigui més probable que la Reserva Federal vagi relaxant el ritme d'enduriment monetari.

Naeem Aslam, analista en cap de mercats d'AvaTrade, considera que "Santa ha lliurat un paquet força bo a la Reserva Federal, que ara pot celebrar el Nadal amb més pau sabent que la inflació s'està movent en la direcció que ells volen amb molt de vent de cua darrere".

"La lectura de l'IPC d'avui ha confirmat que les apostes ultra-hawkish ja van acabar i les apostes moderadament hawkish són en què els comerciants estan més enfocats. És més probable que tinguem més debilitat per a l'índex del dòlar, cosa que és una bona notícia per als preus de l'or", ha afegit.

Tot i això, Juan José Fernández-Figares, director d'anàlisi de Link Securities, adverteix que, quant a la reacció del mercat després de la dada, "el risc és més gran a la baixa si la inflació s'ha portat el mes pitjor de allò esperat que a l'alça, ja que, en principi, els analistes donen per fet una desacceleració del creixement d'aquesta variable”.

Us recordem que l'índex de preus de producció als EUA, publicat la setmana passada, es va moderar al novembre fins al 7,4% en taxa interanual enfront del 8,1% (revisat a l'alça des del 8%) del mes previ. La xifra va estar en línia amb allò previst. La taxa subjacent, tot i això, encara que va baixar al 6,2% des del 6,7% d'octubre, es va situar per sobre de les expectatives del 6%.

CONCLAVES DE BANCS CENTRALS

D'altra banda, els inversors esperen també la reunió sobre política monetària de la Reserva Federal (Fed), les conclusions de la qual es coneixeran dimecres. El mercat descompta una pujada de 50 punts bàsics, tot i que el més important serà el to de Jerome Powell i les previsions sobre la taxa terminal dels tipus dinterès.

A això cal afegir-hi els conclaves del Banc d'Anglaterra, el Banc de Suïssa i el Banc Central Europeu de dijous, que suposaran el colofó a unes jornades plenes de cites interessants.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

El polèmic CEO de Tesla i propietari de Twitter, Elon Musk, ha deixat de ser la persona més rica del món. Segons Forbes, ha cedit el lloc al president i conseller delegat d'LVMH, Bernard Arnault.

A més, el fabricant de programari empresarial Oracle puja amb força després de superar previsions amb els resultats trimestrals.

En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 1,4% (74,17 dólars); i el Brent, de referència a Europa, puja un 1,6% (79,25 dólars). A més, l'euro s'aprecia un 0,03% (1,0538 dólars) i l'or puja un 0,2% (1.797 dólars).

Per la seva banda, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa al 3,59% i el bitcoin repunta un 0,2% (17.177 dólars), després que el fundador d'FTX, Sam Bankman-Fried, hagi estat detingut a les Bahames per petició de la justícia nord-americana.

contador