Fortes vendes a les borses d'Àsia: el Hang Seng s'enfonsa malgrat el rebot d'Evergrande

L'RBA d'Austràlia ha mantingut tipus al 4,1%, però no ha descartat més alces

César Vidal
Bolsamania | 03 oct, 2023 10:49
dl hong kong city skyline night harbour special administrative region hang seng index hsi hkd photo
Sharecast image

Fortes vendes a les borses d'Àsia aquest dimarts, liderades pel Hang Seng de Hong Kong, que perd a prop del 3% malgrat el rebot de la immobiliària xinesa Evergrande després de tornar a cotitzar. Les borses de la Xina continental romandran tancades tota la setmana per la festa de la Setmana Daurada.

Al Hang Seng, les accions associades al sector immobiliari i a l'energia han liderat les caigudes, després del tancament mixt de Wall Street, marcat per un nou repunt dels rendiments dels bons.

Al Japó, el Nikkei cau un 1,8%, en una jornada protagonitzada pel ien, que està enganxat al nivell de 150 en la cotització enfront del dòlar, després de tocar mínims dels últims 12 mesos enfront del 'bitllet verd'. Això alimenta la previsió del consens d'una intervenció del Banc del Japó per contenir la depreciació de la divisa nipona.

A Austràlia, l'índex ASX perd més de l'1%. El banc central del país, l'RBA, ha mantingut els tipus d'interès al 4,1%, en línia amb el pronòstic del consens, tot i que no ha descartat més pujades si són necessàries per contenir la inflació.

"És possible que sigui necessari un ajustament més gran de la política monetària per garantir que la inflació torni a assolir el seu objectiu en un termini raonable, però això seguirà depenent de les dades i de l'evolució de l'avaluació dels riscos", ha explicat la entitat en un comunicat publicat aquest dimarts, després de finalitzar la reunió d'octubre.

En altres mercats, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 4,695%, encara que dilluns va superar breument el nivell del 4,7%, màxim des de l'octubre del 2007.

Michelle Bowman, governadora de la junta de la Reserva Federal (Fed), ha assegurat aquest dilluns que "probablement calguin nous augments de tipus perquè la inflació torni al 2% en el moment oportú".

contador