Fortes caigudes a la banca després de la tisorada de Credit Suisse

Els analistes de l'entitat suïssa retallen CaixaBank, Bankia, Sabadell i Unicaja

Virginia Mora
Bolsamania | 12 ago, 2019 11:50
credit-suisse-a-suivre-en-europe

Banco Santander

4,480

17:35 04/10/24
1,20%
0,05

El sector bancari espanyol és aquest dilluns un dels pitjors de l'IBEX. Els bancs pateixen en borsa després de la tisorada que han donat els experts de Credit Suisse a CaixaBank, Bankia, Banc Sabadell i Unicaja. La caiguda, de més d'un 1% de mitjana, llasta a més, l'IBEX, que després d'obrir a l'alça ha entrat en terreny negatiu.

Sabadell (-2%), Bankia (-2%), CaixaBank (-1,5%), Bankinter (-1,4%), BBVA (-1,2%) i Banc Santander (-0,3%). Cap es lliura del vermell aquest dilluns. Ni tan sols Unicaja, que perd un 2,7%, i Liberbank (-1,3%), aconsegueixen escapar a les caigudes al Continu. I és que els analistes de l'entitat suïssa han emprès fortes retallades en la seva recomanació, concretament en el preu objectiu dels títols de Caixa, Bankia, Sabadell i Unicaja, cosa que ha arrossegat la resta del sector.

"Vam adoptar una postura més conservadora pel que fa als bancs espanyols a causa de la sensibilitat als tipus d'interès", diuen els analistes de Credit Suisse, que han reduït les seves estimacions de guanys per al període 2020-21 fins a un 9%-10% en "incorporar la retallada de 20 punts bàsics que implica l'actual Euríbor a 12 mesos i ajustar-nos a les tendències més febles del que es preveia del primer semestre".

En concret, la companyia suïssa ha retallat el preu objectiu de CaixaBank des dels 3,8 fins als 3 euros per acció, tot i que segueixen pensant que tindrà un "rendiment superior" al de la resta del sector, de manera que li atorga un potencial de pujada el 37%. Credit Suisse es mostra decebuda per les dades d'ingressos per assegurances del primer semestre, però segueix creient que l'entorn de tipus més baixos "condueix a estalvis alternatius", un front en el qual l'entitat dirigida per Gonzalo Gortázar té una "posició única". Tot i que els experts de l'entitat suïssa mostren la seva preocupació per l'impacte de la sentència de l'IRPH.

Per la seva banda, a Sabadell li dona un potencial del 23% després d'haver reduït el preu objectiu de forma dràstica, en passar dels 3,1 euros anteriors als 0,96 euros actuals. Ho fa abans de la presentació del Pla Estratègic al Regne Unit, prevista per a finals d'any. "Esperem més claredat sobre la magnitud de la reestructuració i les multes, ja que el banc està menys capitalitzat que el grup".

A Bankia, Credit Suisse li manté la qualificació de neutral, però també li retalla el preu fins als 2,1 euros, tot i que encara creu que els seus títols tenen un potencial de revaloració del 23%. "Seguim creient que complirà amb els seus compromisos de dividends (2.500 milions d'euros per al 2020)", assenyala l'entitat suïssa.

I a Unicaja li ha reduït la recomanació de sobreponderar a neutral i el preu des dels 1,31 euros als 0,81. "La nostra opinió positiva es basava principalment en les possibles fusions i adquisicions, que seguim considerant probables, però en un futur més llunyà", assenyalen aquests analistes, que creuen que el banc "lluitarà per millorar els rendiments" i tindrà "menys possibilitats de repatriació de capital".

Malgrat tot, els experts de Credit Suisse assenyalen que els bancs espanyols "han sanejat els seus balanços" (taxa de morositat del 6%, cobertura del 50%) i, de fet, creuen que "els nivells de capital són còmodes" i que "els nivells de valoració actuals són relativament baixos".

contador