Fitch confirma la qualificació d'Ibercaja en 'BB +' amb perspectiva positiva

Respon a l'expectativa que durant els propers sis a dotze mesos surti a borsa

Bolsamanía
Bolsamania | 20 mar, 2019 14:31
ep sede centralibercajazaragoza 20170322182302
EUROPA PRESS

L'agència de qualificació Fitch Ratings ha confirmat les qualificacions i perspectives d'Ibercaja Banc, a "BB +/B" amb perspectiva positiva, segons ha comunicat l'entitat en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La qualificació reflecteix el seu model diversificat i el seu perfil de finançament i liquiditat estable, mentre que la perspectiva 'positiva' respon a l'expectativa que durant els propers sis a dotze mesos surti a borsa, cosa que implicarà un augment de capital que el situarà més en línia amb els seus parells de grau d'inversió.

Aquest dimarts, l'agència de ràting també ha mantingut les qualificacions d'Unicaja, Kutxabank i Cajamar. El ràting d'Unicaja es manté en 'BBB-' amb perspectiva 'estable'. Fitch ha assenyalat que l'entitat compta amb unes ràtios de capital enfortides i una còmoda posició de finançament i liquiditat.

Fitch també manté el ràting de Kutxabank en 'BBB +' amb perspectiva ‘estable', per la seva "forta capitalització", una rendibilitat "modesta, però estable" i una posició de finançament i liquiditat "adequada".

Finalment, ha confirmat el ràting de Grup Cooperatiu Cajamar en 'BB-' i ha elevat la seva perspectiva des d’'estable' a 'positiva'. La qualificació es manté perquè la qualitat dels actius segueix sent "feble", encara que ha millorat, i la seva liquiditat i finançament són "acceptables". Pel que fa a la perspectiva, Fitch indica que ha canviat a 'positiva' a causa de la seva expectativa que el volum de préstecs dubtosos i actius adjudicats continuarà disminuint-se a un ritme "raonable" a curt termini, ja que la retenció de beneficis propiciarà la generació interna de capital.

contador