Els futurs sobre el gas natural a Europa es disparen a prop del 15%

La pujada afecta directament el preu de l'electricitat a Espanya

César Vidal
Bolsamania | 03 mar, 2022 12:49 - Actualitzat: 12:49
ep archivo   almacen subterraneo de gas natural en espana
ENAGAS - Archivo

Els futurs sobre el gas natural a Europa a la plataforma holandesa TTF es disparen a prop del 15%, fins a gairebé 189 euros/MWh, a causa dels temors sobre el subministrament des de Rússia després de la invasió d'Ucraïna.

La pujada del gas natural afecta directament els preus de l'electricitat a Espanya, que s'ha disparat aquest dijous més del 34%, fins a 340 euros per megawatt hora (MWh) (tercer preu més car de la història).

Els preus del 'pool' repercuteixen directament a la tarifa regulada, a la qual estan acollits gairebé 11 milions de consumidors, i serveixen de referència per als altres 17 milions que tenen contractat el subministrament al mercat lliure.

Aquest mateix dimecres, el president del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar al Congrés dels Diputats la pròrroga fins al proper 30 de juny de les rebaixes d'impostos vigents a l'electricitat, els descomptes addicionals del bo social i les ajudes per als consumidors industrials.

A més, la Comissió Europea està preparant un paquet de mesures per reduir els impactes dels preus de l'electricitat al consumidor final.

contador