Els futurs de Wall Street augmenten la caiguda després dels resultats de la banca

Els inversors van descomptar la dada d'inflació als EUA amb guanys moderats

César Vidal
Bolsamania | 13 gen, 2023 14:58
dl wall street wall st new york city nyc new york stock exchange nyse nasdaq trading finance us usa united states of america unsplash
Sharecast / Sophie Backes via Unsplash

Els futurs de Wall Street augmenten la caiguda fins a l'1% després de conèixer els resultats de la gran banca nord-americana, que han estat rebuts amb vendes pels inversors, en no convèncer les previsions per al 2023. Els índexs van tancar dijous amb guanys suaus, després de conèixer la dada d'inflació als Estats Units, que es va moderar al desembre en línia amb el que s'esperava.

DOW JONES
42.047,420
  • 0,09%35,83
  • Max: 42.313,58
  • Min: 41.972,11
  • Volume: -
  • MM 200 : 39.283,30
16:51 04/10/24

JP Morgan, Bank of America, Wells Fargo, BlackRock, Citigroup i Bank of NY Mellon han publicat les xifres abans de l'obertura.

En el cas de JP Morgan, que ha superat previsions al quart trimestre, els inversors penalitzen que el banc ha anticipat un marge net d'interessos per al 2023 de 73.000 milions de dòlars, xifra que s'ha situat per sota dels 74.400 milions esperats pel consens. Durant el trimestre, el marge net d'interessos es va disparar un 72%, fins als 20.000 milions.

Per la seva banda, Bank of America i Wells Fargo també han superat els pronòstics, però les seves accions registren pressió baixista en descomptar els inversors que enfronten un panorama més ombrívol als propers mesos.

"Vam acabar l'any amb una nota sòlida, augmentant els guanys any rere any al quart trimestre en un entorn econòmic cada vegada més lent", ha reconegut el director executiu de Bank of America, Brian Moynihan.

Finalment, les accions de Citi també baixen després que el banc hagi publicat una caiguda del 21% en benefici del quart trimestre, fins als 2.500 milions de dòlars.

A més, Apple és notícia perquè el seu conseller delegat, Tim Cook, rebaixarà un 40% el salari variable el 2023 pel negatiu comportament en borsa de l'any passat.

D'altra banda, Tesla continua rebaixant el preu dels seus automòbils als EUA i Europa per impulsar les vendes, a causa d'una desacceleració de la demanda. A més, Guggenheim n'ha retallat el consell fins a vendre, ja que considera que les previsions del consens per als seus resultats són massa altes.

LA VALORACIÓ DE L'IPC I LA POLÍTICA DE LA FED

Després de l'IPC, els experts de Barclays han retallat la previsió de pujada de tipus per a la propera reunió de la Reserva Federal (Fed) de l'1 de febrer fins a 25 punts bàsics des de l'estimació anterior de 50 punts bàsics.

La seva previsió inclou dues pujades més de tipus de 25 punts bàsics al març i al maig, cosa que elevaria el preu del diner als EUA fins al 5%-5,25%. També esperen que la Fed retalli tipus en 25 punts bàsics a les seves "dues reunions finals del 2023", fins al 4,5%-4,75%.

A la mateixa línia, els experts de Berenberg comenten que "desembre va marcar un tercer mes consecutiu de dades d'inflació més febles, cosa que probablement inclinarà la Fed cap a la nostra recomanació d'una pujada de 25 punts bàsics".

Tot i això, afegeixen que els riscos per a la inflació "continuen inclinats a l'alça, i és probable que la Fed mantingui la seva postura agressiva fins que sorgeixin signes reals de debilitat econòmica". En aquest sentit, les dades d'atur setmanal van mostrar que el mercat laboral continua molt ajustat.

Aquest divendres es publicaran les expectatives d'inflació dels consumidors de la Universitat de Michigan, així com l'evolució dels preus d'exportació i d'importació.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

L'S&P 500 "ha començat l'any donant un senyal de fortalesa en la seva sèrie de preus, que ens fa ser optimistes pel que fa a la seva evolució a les properes setmanes", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"El selectiu ha aconseguit superar la resistència dels 3.889 punts després d'unes setmanes de moviment lateral. Això ens fa pensar en un proper atac a la resistència clau dels 4.100 punts. El seu comportament en aquests nivells és clau", afegeix aquest expert.

"Si aconsegueix superar-los, és molt probable que puguem acabar veient un canvi de tendència que podria desembocar en un atac al nivell dels 4.300 punts. Tot això s'anul·laria amb l'abandonament del suport dels 3.764 punts, mínims del mes de desembre passat", conclou Nuez.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,4% (78,75 dòlars) i el Brent avança un 0,3% (84,34 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,02% (1,0842 dòlars) i l'unça d'or rebota un 0,6% (1.911 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa al 3,44% i el bitcoin cedeix un 0,6% (18.844 dòlars).

contador