La concessionària cotitza en aquests moments en 18,8 euros
ACS va posar damunt de la taula 18,76 euros per acció per Abertis. Una oferta que supera en més d'un 13% la seva proposta d'Atlantia que va oferir 16,5 euros. Però els analistes dels diferents bancs d'inversió esperen que la companyia italiana liciti amb més força per la concessionària espanyola.
Mentre que l'interès per fer-se per Abertis es fa públic, les seves accions continuen pujant. Des que Atlantia llancés de manera oficial l'OPA per la concessionària espanyola, les accions d'Abertis han augmentat un 14%. I, després de l'interès d'ACS, se segueix donant continuïtat al ral·li del 41% que viu aquest 2017. Dimecres, després de conèixer l'interès de la constructora de Florentino Pérez per la concessionària, la cotització de la concessionària van tornar a negociar després la seva suspensió i la seva cotització es va disparar a prop del 8%, fins als 19 euros per acció.
Segons els analistes de Sabadell, "l'oferta presentada per ACS és molt atractiva i suposa una millora considerable enfront del preu ofert per Atlantia". Malgrat això, els experts recomanen "esperar una possible millora de preu per part d'Atlantia i mantenir la posició en Abertis, en especial si tenim en compte que la proposta actual suposa en la nostra opinió un "sòl"per al valor i que la resposta d'Atlantia no es demorarà en excés", indiquen.
Abertis puja un 14% des de l'oferta llançada per Altantia i 41% aquest 2017
Al seu informe d'aquest dijous, Sabadell indica la possibilitat que la nova oferta de la companyia italiana se situï per sobre dels 19 euros per acció i que "compta amb suport de fons, contràriament a la d'ACS", apunten. "Dit això, no pensem que la millora pugui ser molt significativa des d'aquests nivells i torna a ser clau l'opinió del Consell d'Abertis i de Criteria (màxim accionista) que segons premsa, de moment accepta l'OPA d'Atlantia tot i que espera una millora del preu i queda pendent de comentar la d'ACS quan la CNMV l'aprovi ", assenyalen els experts de l'entitat.
En Bankinter esperen esdeveniments i una possible contraoferta millorada per part d'Atlantia. "Creiem que aquesta és l'alternativa més adequada per als perfils de risc dinàmics i agressius, que busquin una revaloració addicional en l'acció d'Abertis. Hi ha la possibilitat que Atlantia llanci una nova oferta que millori la d'ACS i Hochtief, encara que no és el nostre escenari central", asseguren. En qualsevol cas, els analistes de Bankinter indiquen que l'inversor que optés per aquesta alternativa tindria temps per vendre les accions al mercat abans d'esgotar el termini d'acceptació.
Els analistes de Renta 4 tampoc descarten una nova contraoferta per part d'Atlantia. Encara que d'altra banda, considerem que "el potencial de millora és limitat donats els elevats múltiples que s'estan descomptant ja al mercat. Per això, aprofitaríem per anar reduint posicions en Abertis i mantenir ACS a l'espera del tancament de l'operació", apunten.
ALTERNATIVA CONSERVADORA...
Bankinter també valora vendre les accions al mercat. "Aquesta és l'alternativa més conservadora, ja que implica materialitzar plusvàlues i tancar el risc. Considerem que és la millor opció per als perfils de risc defensius, conservadors i moderats", proposen els analistes.
Finalment, els analistes valoren la possibilitat d'acceptar l'OPA de Hochtief, que implicarà previsiblement rebre accions de la nova companyia integrada (en una proporció 80% en efectiu i 20% accions), que cotitzarà a Alemanya. La companyia ha comunicat que el seu objectiu és augmentar el pay-out fins a nivells propers al 90% a partir de 2018 i oferir una rendibilitat per dividend propera al 10%.
"Encara que no és la nostra opció preferida de moment, aquesta alternativa obriria, atorgant credibilitat a la direcció de Hochtief, l'oportunitat d'invertir en una companyia que, de manera preliminar, podria ser atractiva per a aquells inversors interessats en un actiu generador de rendes estables i periòdiques en un entorn de tipus d'interès reduïts", apunten.
...I CELLNEX
Una altra dels implicats al moviment d'ahir és Cellnex. L'operador independent d'infraestructures de telecomunicacions té com a accionista majoritari Abertis, que controla el 34% del seu accionariat. Després de l'oferta d'ACS, els analistes de Renta 4 reiteren la seva posició de sobreponderar Cellnex, i "aprofitarien per augmentar posicions en cas que es produís una col·locació accelerada que produís un descompte en la cotització, tot i que pensem que aquest seria limitat", assenyalen.
També valora aquesta possibilitat Jefferies. Els analistes del banc d’inversió nord-americà consideren que "la notícia de l'oferta ACS sembla no canviar l'status quo de poder d'Abertis, és a dir, que la participació del 34% en Cellnex serà desinvertida, i de tal manera que s'eviti una presa de control obligatòria", indiquen. Davant el context, els experts han augmentat lleument el seu preu objectiu de 20 euros a 20,04 euros, un 0,2%.