El preu del gas a Europa es dispara: Chevron tanca el jaciment principal d'Israel

La plataforma es troba dins de l'abast de llançament de coets de la Franja de Gaza

María Campillo
Bolsamania | 09 oct, 2023 18:26
ep archivo   almacenamiento de gas castor
EUROPA PRESS - Archivo

El preu del gas es dispara a Europa després de l'esclat de la guerra entre Israel i Hamàs. Els futurs de gas natural TTF holandès pugen un 12%, després que Chevron hagi confirmat que el Ministeri d'Energia israelià l'ha ordenat tancar el camp de Tamar.

"Arran de la situació, el sistema de defensa d'Israel va ordenar la suspensió temporal del subministrament de gas natural des del camp Tamar", ha explicat el Ministeri d'Energia en un comunicat.

El jaciment, situat davant de la costa sud d'Israel, és una font de gas important per als generadors d'energia i la indústria del país, que ja ha avançat que buscarà vies alternatives per generar combustible i satisfer les seves necessitats. Així mateix, part del gas procedent de Tamar també s'exporta a països veïns com Egipte i Jordània.

"Les necessitats energètiques de l'economia es cobriran amb combustibles alternatius. La indústria energètica s'està preparant per utilitzar combustibles alternatius per alimentar-ne les centrals", ha afegit el ministeri.

En una declaració separada, el Ministeri d'Energia també ha dit que el govern del primer ministre, Benjamí Netanyahu, ha autoritzat el ministre d'Energia, Yisrael Katz, a ordenar un estat d'emergència per al sector energètic d'Israel durant les properes dues setmanes, si es considera necessari.

Aquesta mesura permetria al govern assignar gas natural als consumidors en cas que sorgeixi escassetat de subministrament, ha puntualitzat.

El jaciment més gran de gas marí d'Israel, Leviatan, continua operant amb normalitat, segons Chevron. Tot i això, la suspensió de la producció a Tamar és conseqüència que la plataforma es troba dins de l'abast de llançament de coets de la Franja de Gaza.

Chevron té una participació del 25% en Tamar, mentre que Isramco en té un 28,75%, Mubadala Energy (d'Emirats Àrabs), un 11%, Union Energy, un 11%, Tamar Petroleum, un 16,75%, Dor Gas, un 4% i L'Everest, n'ostenta el 3,5%.

contador